Koffie met een kick!

Nieuwe recepten ontwikkelen is voor mij toch wel de ultieme manier om te relaxen. En aangezien we wat relaxdagen hadden gepland afgelopen weken, rook het in huis regelmatig extra lekker. Zo ook die ene keer dat ik met versgebrande koffiebonen, kardemom, vanille en een vleugje cacao aan de slag ging. We moesten echter nog zo’n 6 weken wachten voor het resultaat. Een enkele proefkonijn die daar moeite mee had, maar na het zien van de ‘goed, snel, goedkoop’-cirkels liet ook hij de optie ‘snel’ snel gaan!

Je kent ze vast, ze staan ook in ons boek (“Pellen tot de kern”) op 17 september, de cirkels goed, snel of goedkoop (Duivelsdriehoek). En je mag er 2 kiezen. Alle 3 is gewoon onmogelijk. En weet je, in de keuken is dat vaak een stuk makkelijker te ‘verkopen’. Iedereen weet immers dat je geen ei in een minuut kunt koken en dat stoofvlees vele malen lekkerder is als de smaken extra de tijd hebben gehad om te versmelten en goed in het vlees te dringen. Dat is bij de koffielikeur, waar mijn proefkonijnen op moesten wachten, net zo! En bij projecten is dat niet anders.

Duivelsdriehoek

Gek genoeg maken de meesten nog altijd geen keuze en is het vaak de cirkel van ‘tijd’ die het verpest voor de andere 2 cirkels. Met gevolgen op korte, maar ook op lange termijn. Je zult de 1e niet zijn die half werk aflevert of zelf nog maar half bij de les bent, omdat je van hot naar her rent om alles rond te krijgen. Vroeg of laat betaalt een organisatie daar een fikse rekening voor. De oplossing? Een keuze maken! En ik ben de laatste die zegt dat dat makkelijk is, maar hé…onthoud: je hebt altijd een keuze.

Natuurlijk kun je niet van de 1 op de andere dag van ‘Ik vraag mijn manager wat ik moet doen’ naar ‘Ik beslis alles zelf’. En ligt het ook aan je kennis en kunde. Maar tussen deze 2 uitersten zitten slimme alternatieven. Alternatieven die menig manager ook weet te waarderen overigens. Van open discussie voeren, tot opties voorleggen en opties met advies. Welke stijl hanteer jij? En wat levert het je op? Combineer deze 3 cirkels eens met de cirkels van ‘invloed en betrokkenheid’ (ja, ook in ons boek!) voor een nog beter resultaat.

Kies je om met ons samen te werken? Dan zullen we je cirkels zeker niet besparen. 😉 Net zoals de koffie. Want verbinding begint vaak met een goede kop. Kijk maar eens naar de gesprekken die plaatsvinden bij de automaat. Geef jouw bestelling gerust vast door op [email protected]. Of ga je liever voor de likeur? De proefkonijnen lieten zien dat ook die voor fijne verbinding zorgt. En nee…dat lag niet aan de hoeveelheid. Want we genieten met mate. En maten. Tack! mannen.

 

 

 

 

Promo-koffielikeur_1400

Meer over plannen

Meer over adviseren

Audiobook - abonnement via Buzzsprout

Deel dit bericht