Run Mir Run

… 3, 2, 1 start! Geen fancy startvakken, geen dranghekken, gewoon met z’n allen 2 minuten voor aanvang naar buiten en starten! Geweldig. Zo starten er vandaag, 1 juni 2024, zo’n 150 lopers op Svalbard voor de Noordelijkste marathon ter wereld. En ik droom even weg naar 2 jaar geleden toen Edwin en ik daar aan de start stonden. Wat. Een. Avontuur. Was. Dat. Onbeschrijfelijk. Onvergetelijk. Tegelijkertijd zie ik overeenkomsten met ons werk.

Wat ja, het is een avontuur om met je partner samen te werken. 😉 Maar wel leuk en eentje die ons goed afgaat. Dankzij goede voorbereidingen en het feit dat we elkaar continu scherp houden. En ja, dat is soms vermoeiend, maar enkel door elkaar te reflecteren word je je bewust van je gedrag en kun je stappen naar verandering zetten als dat nodig is.

 

Werk is wat dat betreft niet anders dan sporten: ook tijdens het werk kun je overtraind raken. En dat is schadelijk voor het resultaat.

 

Wie is jouw spiegel? Wie zegt er tegen jou dat je af en toe rust moet inbouwen? En waarom luister je wel (of niet) als gezegd wordt dat je deze onmenselijke deadline toch echt niet moet accepteren? Ik ben de laatste die zegt dat het makkelijk is, maar rust inbouwen in je werk is echt nodig wil je optimaal blijven presteren. Wat dat betreft kunnen die marathonschema’s nog wel eens een goed voorbeeld zijn 😉

Rust in de opbouw naar een marathon is overigens geen week zonder lopen, maar ánders lopen. Net zoals rust in je werk niet altijd een grote vakantie hoeft te zijn, maar ook ánders vrij kan zijn. Een blokje wandelen met of zonder hond, een kop koffie drinken in de zon of voor een paar uur je telefoon op ‘stil’ zetten draagt op zijn beurt allemaal bij aan een juiste werkbalans. Of een paar kilometer hardlopen…;-)

Mijn doelgerichte training werkte en met een lach en een traan kwam ik over de finish. Mijn doel had overigens niets te maken met een eindtijd. Maar alles met genieten en intens beleven. Want degene die ons aanzette tot dit te gekke, gekke idee is helaas niet meer in ons midden. Maar in gedachten liep hij mee en zorgde voor een typisch Arctic temperatuurtje. 😉 En hoe mooi was het dat de reis op mijn verjaardag begon en we terugvlogen op die van hem?

Sportieve groet,

 

 

 

 

Deze bewerkte versie werd al eerder gepubliceerd op 17 juni 2022

Deel dit bericht