Wil je meer bereiken? Kijk dan eens anders!

Sommige dingen zijn simpel. Neem nu het drinken van een kop koffie bij mijn ouders. Zodra we hen willen bezoeken, weten we dat daar een enkele reis van 2 uur aan vooraf gaat. Dat kunnen we leuk vinden of niet: het is nu eenmaal zo. Natuurlijk maken we de reis zo aangenaam mogelijk. Voor de kinderen en dus ook voor onszelf. 😉 Soms hebben we daarbij hulp van anderen.

Zo laat niemand minder dan MsNosy ons bijvoorbeeld zien dat een saaie weg als de A2 toch heel interessant kan zijn. Op een educatieve en leuke manier geeft zij kinderen en volwassenen informatie over dingen je onderweg tegenkomt, zonder dat je van de snelweg af hoeft. Dankzij MsNosy zag ik na al die jaren voor het eerst de houten giraf met sjaal bij Boxtel!

Zo zie je maar: als je anders wilt kijken naar de dingen, dan zie je zoveel meer! En dat gaat vele malen makkelijker als je iemand hebt die je uitdaagt je eigen perspectief even naast je neer te leggen. Wat MsNosy doet op de snelweg, doen wij als we teams begeleiden: Het einddoel staat vast, maar de weg ernaartoe, maken we zo aangenaam mogelijk.

 

“Hoe aangenaam is de reis naar hun (nieuwe) bestemming voor je medewerkers?”

 

Heb jij jezelf wel eens de vraag gesteld hoe aangenaam de reis voor je medewerkers naar hun (nieuwe) bestemming is? Hoor je de reacties van de kinderen op de achterbank: “Waar zijn we?”, “Is het nog ver?”, “Mam, ik heb last van hem”, “Ik heb honger”… Medewerkers doen precies hetzelfde. Maar je kunt ze betrekken bij de reis. Doe je dat goed? Dan ontstaat er eigenaarschap van betrokkenheid. En dat heb je nodig als je succesvol wilt zijn.

Betrokken waren onze kinderen zeker ook bij MsNosy. En dat komt zeker door de manier waarop ze dingen vertelt en vraagt. Die interactie zorgt voor verbinding met de app, maar ook met de inzittenden! Eenmaal bij opa en oma aangekomen, moest de app echter snel plaats maken voor knuffels, gezellige babbels, thee en koekjes. Sommige dingen zijn simpel. 😉

 

 

 

Deel dit bericht