Verrassing!

Vorige maand was Edwin jarig. Normaal vieren we verjaardagen niet heel groot, maar dit jaar was dat anders. Zonder dat hij het wist had ik een groot verrassingsfeest geregeld. Vrienden kwamen van heinde en ver, Tip Jar trad op en dankzij het stralende weer werd onze tuin omgetoverd tot de perfecte feestlocatie! Aan het eind van de dag keken we terug op een geweldig feest en…de vele olijven die nog over waren.

Wat zou jij doen met de olijven? Misschien een gekke vraag, maar je kunt er van alles op antwoorden. Gooi je ze weg? Eet je ze op bij de borrel? Verwerk je ze in een gerecht? En kijk je dan wat je in huis hebt, of koop je er nieuwe ingrediënten bij? Ik koos ervoor om een olijvenbrood te maken. Want water, bloem, gist, olijfolie, gedroogde kruiden en een beetje zout zijn bij ons altijd wel in huis.

Maak deze vergelijking nu eens met je team. Natuurlijk, als je van scratch af aan iets mag opbouwen, selecteer je precies die mensen (ingrediënten) die nodig zijn voor een topteam (gerecht). Maar in de praktijk werkt het vaak niet zo. Je hebt vaak al mensen op bepaalde plekken zitten. En dat is helemaal niet erg. Kijk maar naar het olijvenbrood. De kunst is om te focussen op de kwaliteiten die jullie als team in huis hebben en wat je daarvan kúnt maken.

 

“Kijk eens naar je team als een gerecht. Wat heb je dan?”

 

Hoe doen jullie dat? Doen jullie dat? Of zien jullie te veel beren op de weg? Geef eens antwoord op de vragen: Welke prestatie hebben we met het team neergezet waar ik heel trots op ben? Welke rol had ik daarin? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat we meer van dit soort prestaties leveren. Prestaties waarmee we onszelf, maar ook de anderen verrassen en onze hippocampus een boost geven!

Want het is die hippocampus die een heel belangrijke rol speelt in de verbinding met anderen. Ik vind het leuk om die te prikkelen. Privé, maar zeker ook zakelijk. Niet voor niets hebben we ‘verrast’ als 1 van onze 3 kernwaarden gekozen. Wil jij ook verrassen, maar weet je niet goed hoe? Check dan deze ideetjes in onze webshop eens. December is dichterbij dan je denkt… Je vindt er alleen niet het recept van het olijvenbrood, maar als je me mailt, stuur ik het je graag toe! 🫒

 

 

 

 


 

Olijvenbrood

Meer over budgetteren

Meer over adviseren

Audiobook - abonnement via Buzzsprout

Deel dit bericht