Run Mir Run

Wat. Een. Avontuur. Was. Dat. Onbeschrijfelijk. Onvergetelijk. Heb ik afgezien tijdens de 42km? Jazeker. Heb ik genoten van de omgeving en de avonturen? Jazeker. Ben ik het team van Arctic Marathon dankbaar? Absoluut! Ben ik blij dat er iemand was die Edwin en mij op dit te gekke, gekke, idee bracht? 100%! Ben ik trots op mezelf? Ja, want ik heb het ‘gewoon’ gedaan: de Noordelijkste marathon ter wereld gelopen!

Gewoon staat uiteraard tussen haakjes. Want zo gewoon is het niet. De voorbereidingen waren al even aan de gang en in de trainingen hiernaartoe, moest ik de nodige rust inbouwen volgens het schema. Dat is voor mij niet altijd even makkelijk. 😉 Intervaltrainingen gaan me ook veel moeilijker af dan lange duurlopen, maar als ik het resultaat tijdens, maar ook na de wedstrijd, zag, weet ik dat het zin had.

 

Werk is wat dat betreft niet anders dan sporten: ook tijdens het werk kun je overtraind raken. En dat is schadelijk voor het resultaat.

 

Die rust inbouwen zie ik in mijn werk ook als uitdaging. Niet zozeer ons werk richting onze klanten, maar wel het werk dat bij onze klanten gedaan moet worden en tegen welke onmenselijke deadlines er soms gewerkt moet worden. Of welk schaap met 5 poten men nu weer zoekt. Maar alleen als je inspanning echt afwisselt met rustmomenten kun je optimaal presteren. Werk is wat dat betreft niet anders dan sporten: ook tijdens het werk kun je  overtraind raken. En dat is schadelijk voor het resultaat.

Dus gun jezelf dagelijkse meerdere prikkelvrije momenten (rust). Wandel bijvoorbeeld een blokje of drink thee in de zon. Laat je niet verleiden door multitasken (ritme). Het lijkt efficiënt, maar is dat verre van. Werk de taken dus af voordat je aan iets nieuws begint. En maak patronen van bepaalde dingen die telkens terugkomen (regelmaat). Plan je lunch, maar bijvoorbeeld ook je mails wegwerken als terugkerend vast blok. Tot slot: Voor welke uitdaging je ook staat: Met de juiste voorbereidingen en het juiste team om je heen, lukt het jou zeker ook!

Mijn doelgerichte training heeft zijn effecten afgeworpen en samen met een geweldige ijsbeer, finishte ik deze bijzondere loop. Een doel dat overigens niets, maar dan ook niets met een eindtijd te maken had. Maar alles met genieten en intens beleven. Met hier en daar een traan. Want degene die ons aanzette tot het idee is helaas niet meer in ons midden. Maar hij liep mee en zorgde voor een typisch Arctic temperatuurtje. 😉 En hoe mooi was het dat de reis op mijn verjaardag begon en we terugvlogen op die van hem?

Sportieve groet,

 

 

 

 

 

Isfjord

Meer over plannen

Meer over adviseren

Audiobook - abonnement via Buzzsprout

Deel dit bericht