Worteltjestaart

Sinds kort eten we groenten en fruit van de Bio-Hoeve: een kleinschalig tuinbouwbedrijf hier uit de Kempen. Dikke aanrader! Ze gebruiken geen chemische bemesting en synthetische ziekte- of onkruidbestrijders en dat vinden we fijn. Naast het feit dat we liever lokale telers steunen dan de landelijke supermarkt. Op dinsdag haal ik de goedgevulde tassen vol met verse verrassingsgroenten en fruit en fiets weer vrolijk naar huis: ik kan mijn creativiteit weer kwijt in de keuken!

Wat ik met het voorbeeld uit de inleiding wil zeggen is dat veranderingen helemaal niet gepaard hoeven te gaan met weerstand. Terwijl dat vaak wel gedacht wordt. Hoe dat komt? Omdat (technische) veranderingen in een hoog tempo doorgaan, maar mensen er steeds vaker achteraan hobbelen en het gevoel hebben er zelf geen invloed op te hebben. Maar 9 van de 10 keer hoeft een verandering helemaal niet gepaard te gaan met weerstand. Het onmisbare element? Verbinding.

In de groentetas zaten deze week worteltjes. Wat zou jij daarmee maken? Grote kans dat je er patatjes bij serveert en een stukje vlees. Maar wat als ik je nu vertel dat de worteltjes niet per se voor het avondeten gebruikt hoeven te worden en dat er 1 vegetariër in je gezelschap zit en ik geen suiker eet. Dan wordt het verhaal al anders. Wel, dit is ook precies wat er gebeurt bij veranderingen. Er wordt vaak te snel gekozen voor het bestaande, zonder echt te kijken voor wie de verandering is en waar diegene behoefte aan heeft.

 

“Iedereen focust op de stenen, maar het is het cement dat de verbinding maakt”

 

Maar het kan écht anders. Met onze 9 Building Blocks for Connection ontdek je, doorbreek je, creëer je of houd je patronen in stand waar nodig. Het model wordt zo gebouwd dat het eindresultaat past bij jouw specifieke situatie. Bouwwerken verschillen dus van elkaar, maar omvatten altijd de 9 blokken. En dat wat werkelijk van belang is, ligt bijna onzichtbaar tussen die blokken: het cement! Kijk dus naar de 9 blokken, maar focus op het cement. Ofwel: kijk naar de ingrediënten, maar focus op degene die het moeten opeten.

Het gerecht dat ik maakte van de worteltjes uit de tas, aten we met z’n allen op. Ook dat is verbinding. Niet moeilijk als ik je vertel dat het een suikervrije worteltjestaart was. Perfect voor een lazy sunday. En dankzij de slagroom en chocolade kwamen de specerijen helemaal tot hun recht! Veranderingen geven mij nu altijd een boost aan creativiteit en inventiviteit. Jou niet? Ik deel je mijn recept graag met je. Die van de worteltjestaart en de 9 Building Blocks. 😉

 

 

 

 

DeBal_Worteltjestaart

Meer over bijsturen

Meer over adviseren

Audiobook - abonnement via Buzzsprout

Deel dit bericht