Image
Ontdek de

Essentiedenkers-

ervaring

Verbinding, Groei en Transformatie
Image
Wij zijn Essentiedenkers, waar we de kracht van menselijke verbindingen omarmen om leiders te inspireren, teams te verenigen en organisaties te transformeren. In een wereld die constant verandert, geloven wij in het aangaan van deze uitdagingen als opwindende kansen. Bij Essentiedenkers staat de mens centraal in alles wat we doen, of het nu gaat om duurzaamheid, welzijn, innovatie, of technologie.

Verbind, groei en transformeer met Essentiedenkers

Image

Hoe werken wij?

werkwijze

Diepgaande verbinding en praktische transformatie, onze werkwijze

Bij Essentiedenkers gaat onze benadering verder dan woorden; we geloven in het verweven van menselijke verhalen in de kern van succes. Of het nu gaat om het verdiepen van leiderschap, het optimaliseren van teamdynamiek, of het versterken van verbindingen binnen organisaties, onze gespecialiseerde trainingen tillen prestaties naar nieuwe hoogten. Ontdek hoe we werken, aangeboden in drie verschillende intensiteitsvormen:

  • Snuffelen: ontdekken met inspiratie
  • De kop nemen: samen de regie voeren
  • Dogsbody: hands-on begeleiding met diepgang

Snuffelen: ontdekken met inspiratie

Duur: Van een half uur tot enkele dagdelen

Met "Snuffelen" nemen we je mee op ontdekkingsreis. Via presentaties, gesprekken of een  inspirerende keynote verkennen we het onderwerp op een lichte maar impactvolle manier.

Of we nu met of zonder Roos (afhankelijk van jouw voorkeur) de wereld van verandering verkennen, deze eerste stap is een kennismaking met de kracht van onze aanpak.

De kop nemen: samen de regie voeren

Tijdsinvestering: 80 tot 160 uur, afhankelijk van de complexiteit

Met "De kop nemen" neem je zelf de regie. Samen gaan we op zoek naar successen en mogelijkheden voor snelle verbeteringen.

Ons gezamenlijk onderzoek wordt ondersteund door een grondige analyse, resulterend in een werkplan waarmee jij direct aan de slag kunt. Hier ligt de focus op een van de negen specifieke onderwerpen, en de tijdinvestering wordt afgestemd op de complexiteit van de uitdaging.

Dogsbody: hands-on begeleiding met diepgang

Minimale tijdsinvestering: 300 uur, afhankelijk van de situatie en de complexiteit

Oorspronkelijk betekende "Dogsbody" het eten voor harde werkers aan boord van een schip. Bij Essentiedenkers vertaalt dit zich naar hands-on begeleiding.

Naast het uitvoeren van onderzoek, analyse en werkplannen, implementeren wij het voor jullie en laten jullie tegelijkertijd ook de ervaring opdoen.

Om te zorgen dat het geen éénmalige actie is, besteden we veel tijd aan de borging van het geheel.

Een aanpak gebaseerd op ervaringsgericht nieuw gedrag, waarbij de tijdinvestering varieert, maar minimaal 300 uur bedraagt, afhankelijk van de situatie en de complexiteit.

9 building blocks for connection

De oplossing voor jouw (verander)vraagstuk

Onze jarenlange kennis, kunde en ervaringen hebben we onze inzichten samengebracht in de "9 Building Blocks for Connection." Dit verandermodel onthult patronen, biedt de mogelijkheid om ze te creëren, te doorbreken waar nodig, of juist in stand te houden.

Deze 9 blokken vormen samen een krachtig hulpmiddel voor een succesvolle veranderstrategie, gericht op het bereiken van het gewenste doel. Omdat groeiprocessen zelden lineair zijn en elementen elkaar voortdurend beïnvloeden, hebben we bewust gekozen voor blokken. We bouwen ze op een manier die het eindresultaat perfect afstemt op jouw specifieke situatie.

Tijdens het bouwproces richten we ons op de essentie van elk blok en pellen we net zo lang tot we de kern bereiken. Gelukkig is visueel denken en werken voor ons een tweede natuur, waardoor abstracte concepten tot leven komen. We putten uit een schat aan zowel bestaande als zelfontwikkelde, effectieve werkvormen om deze blokken te vormen en te verbinden.

Dit model is geen star raamwerk; het is een dynamisch en flexibel instrument dat zich aanpast aan de complexiteit van verandering. Samen met jou bouwen we aan een solide fundering, zodat de connecties die we creëren duurzaam zijn en aansluiten bij de unieke behoeften van jouw situatie.

Het model van de 9 Building Blocks for Connection beschreven in het boek "Cement".


Er is ook een Engelstalige audioboek

"Inspirerende Strategische sessies: verdieping en maatwerk"

Strategische sessies

Waar ideeën actie ontketenen en zo vooruitgang stimuleren.

Voor wie op zoek is naar diepere inzichten en direct bruikbare tools, afgestemd op de specifieke behoeften, bieden uitdagende strategische sessies de ultieme oplossing.

"Praktisch, actueel en doorspekt met realisme. In korte tijd hebben deelnemers waardevolle kennis opgedaan. Mirjam en Edwin verzorgen samen een dynamische en gevarieerde sessie, waar een open en stimulerende sfeer heerst."

Als de oefeningen in het boek Cement je hebben geïnspireerd en je meer wilt weten over specifieke aspecten van het model van de 9Building Blocks for Connection, dan zijn deze strategische sessies op maat gemaakt voor jou.

In slechts een halve of een hele dag krijg je een enorme dosis energie en informatie, direct toepasbaar in de praktijk. Je leert bijvoorbeeld hoe je de uitdagingen die je op je pad tegenkomt, kunt omvormen tot kansen. Ook ontdek je hoe je samen jullie toekomstvisie concreet kunt maken.

Of het nu gaat om een verdieping in modellen rond positioneren of feedback, een strategische sessie brengt jou en je team een grote stap verder. Deze sessies kunnen al bestaan, maar het gebruikelijke is om er een specifiek voor jouw team of organisatie te laten samenstellen. Op die manier haal je het maximale uit deze verrijkende ervaring, die specifiek is afgestemd op jouw zakelijke behoeften.

Vachtkracht

de visualisatie van gedrag en tegengedrag

Een diepgaande dynamiek in gedrag

Vachtkracht is meer dan slechts actie en reactie; het is de visualisatie van gedrag en tegengedrag, een diepgaande bouwsteen die zich opbouwt in elke levensfase en situatie. Roos, onze collega, illustreert deze kracht op unieke wijze. Of het nu een kleine pup, een jonge hond, of een oudere hond is, vachtkracht blijft werken, zij het met verschillende verschijningsvormen. Het grote voordeel van vachtkracht ligt niet zozeer in spiegelen, maar in het visualiseren van de dynamiek en hoe deze zich ontwikkelt.

Communicatie is een meertalige dans

Direct communiceren met Roos vereist een meertalige maar eenduidige aanpak. Woordgebruik, handsignalen en lichaamstaal moeten samen een versterkende boodschap uitdragen. Roos leest deze boodschap en handelt ernaar. Elk element draagt bij aan een harmonieuze interactie zonder een ervan overheersend te laten zijn.

Het essentiële element is timing

De timing en volgorde van handelingen zijn cruciaal. Als Roos bijvoorbeeld achter een balletje aan gaat, heeft ze geen aandacht voor andere signalen. Communiceren op dat moment is beperkt mogelijk, tenzij met luidere signalen zoals een fluitje. Timing bepaalt het succes in het begrijpen en uitvoeren van gewenst gedrag.
Image

Ga in vier stappen naar harmonie met behulp van het model Vachtkracht-verbinding

Het "model Vachtkracht-verbinding", omvat de volgende stappen:

  1. Aandacht -> Nieuwsgierigheid
  2. Vertrouwen -> Motivatie
  3. Boodschap -> Uitvoering
  4. Beloning -> Verbinding

Waarom gebruiken we dit model met honden?
Omdat dieren, en honden in het bijzonder, een andere vorm van communicatie vereisen dan mensen. Mensen proberen vaak anderen te overtuigen met woorden, maar het is de combinatie van woorden, geloofwaardigheid, ervaring en motivatie die daadwerkelijke verandering teweegbrengt.

Image

Model Vachtkracht-verbinding

© Essentiedenkers
Blog_Maxitwo dogs as an example of non toxic leadershipImageImageImageImage

Vachtkracht is onze unieke benadering om deze principes te vertalen naar een interactieve en dynamische vorm van communiceren.

Individuele

Interventies

Maatwerk

Bij Essentiedenkers geloven we in maatwerk, omdat elke situatie uniek is. Hier zijn onze tarieven voor verschillende Vachtkracht-interventies:

Kennismaking (binnenshuis)

Introductie binnenshuis op locatie. Geen speciale zaken nodig. Kennismaking met Roos. | Duur: 1 - 1,5 uur (half dagdeel) | Investering: €250

Snuffelstage (binnenshuis)

Theorieverdieping, interactie met Roos, timing en opbouw van het communiceren in beeld. | Duur: 2,5 - 3 uur (dagdeel) | Investering: €500

Snuffelen en Bewegen (binnen & buiten)

Vachtkracht-theorie, praktische ervaring met Roos, verbinding en verrijking. | Duur: 5 - 6 uur | Investering: €1.250

Op aanvraag zijn aangepaste tarieven beschikbaar voor kleine teams of groepen.

Speciale

Programma's

Maatwerk

Bij Essentiedenkers geloven we in maatwerk, omdat elke situatie uniek is. Hier zijn onze tarieven voor verschillende Vachtkracht-interventies:

Voor scholen

3 aangepaste programma's: 1. voor peuters en kleuters | 2. kinderen tot ongeveer 12 jaar | 3. pubers. | Prijs op aanvraag.

Voor ouderen (verenigingen of zorginstellingen)

Programma "Ik Geef Je Een Roosje, M'n Roosje" met ontmoetingen met Roos voor verhalen, ervaringen en herinneringen. Variërend van luisteren en praten tot licht actief met wandelen. | Geschikt voor kleine tot zeer kleine groepen. | Prijs op aanvraag.

Speciale tarieven zijn beschikbaar voor scholen, verenigingen, en zorginstellingen.

Pay it forward bezoek

Overweeg de mogelijkheid om als organisatie een bezoek van Roos aan een school of zorginstelling te sponsoren en zo de brug te slaan naar gemeenschapsbetrokkenheid.

Voor gedetailleerde informatie of aanvragen, neem gerust contact met ons op. We passen ons graag aan aan jouw specifieke behoeften en situatie.

Image
Wie zijn wij?

ons team

Mir-2

Mirjam

Jouw gids in verandering

Elke verandering begint met die ene kleine, voorzichtige stap. Hier bij Essentiedenkers geloof ik in het krachtige domino-effect van die eerste beweging. Als er één persoon is die anderen aanspoort om die stap te zetten, ruimte en veiligheid biedt, dan ben ik dat.

Mijn aanpak met ruimte, veiligheid en reflectie

Mijn missie is duidelijk: motivatie creëren, anderen begeleiden in hun eerste stappen en hen laten ervaren wat die schijnbaar kleine beweging kan teweegbrengen, niet alleen voor henzelf maar ook voor hun teamleden. Reflectie is de kern van mijn aanpak, waarbij we samen kijken naar de impact van deze eerste stappen. Maar ik stop niet daar.

Blijvend resultaat en verbinding

Mijn persoonlijke drive schijnt door: het besef bij anderen laten landen dat we allemaal anders zijn, dat diversiteit waardevol is als we openstaan voor elkaars perspectieven. Ik geloof sterk in de unieke kwaliteiten die iedereen bezit en hun positieve bijdrage aan teamwork. Ik zie meer potentie dan mensen vaak in zichzelf zien en heb de vaardigheid om hen te begeleiden en uit te dagen. Ik verbind concrete acties met vooropgestelde doelen, strevend naar blijvend resultaat.

Ik zie mijn rol als gids en uitdager

Ik ben als de zijwieltjes bij het leren fietsen. Ik help, ondersteun en begeleid totdat ze het zelf kunnen. Maar ik laat niet los voordat de vaardigheid is verworven. Het is mijn unieke kracht om anderen te laten groeien, om het maximale uit henzelf en hun collega's te halen. Samen maken we het verschil, en ik ben de drijvende kracht achter die collectieve groei.

Geen zorgen als je niet precies weet hoe het moet. Ik sta klaar om te helpen, om te inspireren en om te zien hoe anderen zicht kunnen ontwikkelen in hun groeipad.
Image

mirjam (at) essentiedenkers.be
T: +32 (0) 488 817 007
Image

Edwin

Jouw gids in het grotere geheel

Als het aankomt op het grotere geheel, moet je bij mij zijn. Ik ben een strateeg pur sang. Ik doorzie patronen en leg verbanden waarvan anderen in eerste instantie niet eens doorhadden dat ze er waren. Bovendien denk ik altijd meerdere stappen vooruit en hou rekening met de "Wat als..." scenario's. Dat kan voor anderen wel eens vermoeiend zijn, maar het houdt iedereen scherp!

Altijd een paar stappen vooruit denken

Mijn natuurlijke neiging om tegen de stroom in te gaan en nieuwe perspectieven te verkennen, maakt van onze samenwerking beslist iets bijzonders. Mijn kracht ligt in het buiten de gebaande paden denken en het leggen van onverwachte verbindingen. Dit tilt onze samenwerking naar een hoger niveau.

Uitdagende en verrijkende samenwerking

Hoewel het soms een uitdaging kan zijn om mijn "Wat als..." scenario's bij te houden, merk ik dat het een waardevolle scherpte in het denken brengt. Ik kijk niet alleen naar het nu, maar zeker ook naar toekomstige mogelijkheden en uitdagingen. Mijn benadering zorgt ervoor dat we niet alleen reageren op veranderingen, maar erop anticiperen en ze omarmen.

De rebel in mij

Mijn rebelse kant, volgens het archetype van Jung, komt tot leven in mijn werk. Ik ben niet bang om conventies uit te dagen en vernieuwende ideeën te omarmen. Samenwerken met mij brengt een frisse wind en een nieuwe dimensie in het denken over strategie en verbinding.

Ik streef ernaar om van onze samenwerking een avontuur te maken, dat het grotere geheel omarmt en transformeert.
Image

edwin (at) essentiedenkers.be
T: +32 (0) 488 817 008
Image

Roos

De vrolijke verbetertrajectbegeleider met Vachtkracht

Maak kennis met Roos, geen alledaags lid van ons team, maar een schattige en enthousiaste Golden Retriever pup met een speciale gave die ze inzet tijdens verbetertrajecten. Haar onschuldige en energieke aanwezigheid voegt een unieke dimensie toe aan deze zakelijke processen.

Deze onconventionele benadering inspireert mensen om op een andere manier naar de uitdagingen en keuzes binnen verbetertrajecten te kijken.

Vachtkracht in actie

Met haar 'Vachtkracht' weet Roos op ongebruikelijke wijze teamleden te betrekken. Ze is niet zomaar een visuele verschijning; haar knuffelbare vacht en vrolijke aanwezigheid zorgen ervoor dat teamleden haar fysiek en emotioneel kunnen ervaren.

Image

De pup consultant in actie

Terwijl ze dartelt door de vergaderruimte en iedereen betovert met haar puppycharme, helpt Roos teams om weer in beweging te komen en weerstand te doorbreken. Haar rol als 'pup consultant' toont aan dat in sommige situaties, zelfs de meest onverwachte deelnemers van onschatbare waarde kunnen zijn in het bevorderen van groei en transformatie in organisaties.

Dus, de volgende keer dat je een verbetertraject ingaat, overweeg dan om Roos en haar Vachtkracht als een onconventionele, maar effectieve bron van inspiratie te betrekken.
ImageImage

Roos (Rose) @vachtkracht