Borgen is als traplopen, durven, doen, evenwicht zoeken en weer opnieuw

Ontdek de essentiële stappen om nieuwe gewoonten te vormen en deze te behouden

In de soms toch wel complexheid van het leven, streven velen naar positieve veranderingen en groei. Maar hoe zorgen we ervoor dat deze veranderingen blijvend zijn? Het antwoord ligt in de juiste borging. Het proces van het stevig verankeren van nieuwe gewoonten en gedragingen in ons leven. In dit artikel onderzoeken we de essentie van borging en de uitdagingen die gepaard gaan met het behoud van gedragsverandering. Door de principes van borging te begrijpen en effectieve strategieën toe te passen, kunnen we de sleutel vinden tot duurzame verandering en persoonlijke groei.   

Borgen betekent vasthouden aan wat we kennen: onze gewoontes, rituelen en patronen. Ze zijn zo ingesleten dat we ze vaak automatisch uitvoeren, zonder erbij na te denken. Maar als we nieuwe gewoonten willen verankeren, moeten we onszelf oud gedrag afleren en nieuwe gewoonten aanleren. Dat is echter geen gemakkelijke opgave. Het doorbreken van diepgewortelde gewoontes vergt bewuste inspanning en discipline. Het gaat niet alleen om het aanleren van nieuwe gedragingen, maar ook om het doorbreken van automatische reacties die we hebben ontwikkeld door jarenlange herhaling. Dit proces van verandering kan uitdagingen en weerstand met zich meebrengen, omdat ons brein de neiging heeft terug te vallen in vertrouwde patronen. Het vereist doorzettingsvermogen, zelfbewustzijn en de bereidheid om comfortabele maar ineffectieve gewoontes los te laten ten gunste van nieuwe en constructieve alternatieven.

Als je borgen vergelijkt met traplopen. Is het per stap weer je evenwicht vinden om vanuit die stabiele situatie naar een volgende stap te gaan.

Het gaat hier niet om een Quick fix. Het aan de ene kant vasthouden aan gewoontes, routines en patronen en het aan de andere kant aanleren van een nieuwe versie van gewoontes, routines en patronen. Het heeft te maken met onze hersenen en de diepgewortelde patronen die we in de loop van ons leven hebben ontwikkeld. Een belangrijk aspect van dit probleem is de rol van het limbisch systeem, dat verantwoordelijk is voor emoties, motivatie en gewoontevorming. Oude gewoontes worden vaak gestuurd door beloningspaden in de hersenen, die geactiveerd worden door bepaalde cues of triggers. Deze triggers variëren van externe prikkels zoals omgevingsfactoren tot interne prikkels zoals emoties of gedachten. Telkens wanneer we een oude gewoonte uitvoeren, worden deze beloningspaden versterkt, waardoor de gewoonte steeds moeilijker te doorbreken wordt.

Daarnaast speelt het concept van cognitieve dissonantie een rol. Wanneer we een nieuwe gewoonte proberen aan te leren die in strijd is met onze bestaande overtuigingen of zelfbeeld, ervaren we vaak innerlijke spanning. Dit kan leiden tot weerstand tegen verandering en de neiging om terug te vallen in oude patronen, zelfs als we weten dat ze niet gunstig zijn. Een extra factor is de sociale omgeving. De omgevingsfactoren zoals bijvoorbeeld sociale normen en sociale druk. Onze omgeving heeft een sterke invloed op ons gedrag en kan zowel ondersteunend als belemmerend zijn bij het borgen van nieuwe gewoontes. Sociale normen en verwachtingen kunnen ervoor zorgen dat we vasthouden aan oude gewoontes, zelfs als we weten dat ze schadelijk zijn. Daarom is het vasthouden aan….

 

Wil je meer lezen? Laat je emailadres achter en download dan gratis dit white paper (18 pagina’s).

 

 

Image

Stap met mij in de wereld van anders kijken, jouw gids naar een toekomst van succesvol samenwerken, leidinggeven en veranderen. Als fervent waarnemer van het grotere geheel, onthul ik de verborgen patronen en verbanden die anderen misschien over het hoofd zien. Essentieel bij het kijken naar mensen en cultuur.

Mijn kracht ligt niet alleen in het herkennen van kansen, maar ook in het vermogen om vooruit te denken, om jou en je team een stap voor te laten zijn in elke situatie. Ik ben geen passieve toeschouwer; ik ben de katalysator die actie omzet in impact.

Tijdens mijn, vaak interactieve, presentaties deel ik niet alleen inzichten over leiderschap en verandering, maar bied ik ook concrete strategieën om zodat jij jouw doelen kan realiseren. Door middel van praktijkvoorbeelden illustreer ik hoe je perspectief kunt verschuiven en effectieve verandering kunt bewerkstelligen. Kijk ook gerust bij mijn key notes en white papers zij geven een indruk over de onderwerpen waarover ik spreek. En nee, dit zijn geen transcripts van de key notes. 😉

Buiten mijn passie voor management en leiderschap, kun je mij vinden op de judomat, waar ik mijn geest scherp houd en mijn kracht opbouw. Na afloop van een intensieve training geniet ik graag van een speciaal biertje in goed gezelschap, terwijl ik de avonturen deel die ik beleef met mijn geliefde metgezel, Roos.

Vraag een offerte om Edwin te laten spreken bij jou.

Meer over veranderen

Deel dit bericht