Welke verrassingsbox kies jij?

Helemaal blij kwam hij terug van de bib. “Kijk mam, ik heb een ‘Op Goed Geluk-boek’ mogen kiezen. Het enige dat ik weet is dat het over de natuur gaat en een wonderlijk verhaal is”. Enthousiast pakte hij het uit. Niet veel later bracht hij mij op het idee om voor ons jubileum een soortgelijke actie te doen. Want wie jarig is trakteert. En verrassingen en Essentiedenkers gaan heel goed samen… 😉

Verrassingen dwingen je namelijk om even pas op de plaats te maken. Het dwingt je tot zelfreflectie. En je zult met een andere kijk naar de dingen gaan kijken en daardoor soms nieuwe wegen inslaan. Verrassingen zorgen er ook voor dat je aandacht op scherp wordt gezet. Alles wat afwijkt van wat je verwacht, neem je namelijk sneller waar en onthoud je beter.

Klein probleempje…je kunt jezelf niet verrassen. Dat moet een ander doen. Je hebt iemand nodig die je uitdaagt. Zeker nu de noodzaak om de dingen anders aan te pakken om meer resultaat te bereiken steeds groter wordt. Dus laat je inspireren door die ene collega, je buurvrouw, die onbekende in de supermarkt of door 1 van onze verrassingsboxen die we cadeau geven. Echt, je wereld wordt er rijker en mooier van.

Je kunt wel een ander verrassen. Na het lezen van de 1e 2 alinea’s, weet je dat dat zinvol is. Hoe vaak verras jij anderen? En hoe? Reageren ze niet zoals verwacht? Vergeet dan niet dat iedereen in een andere mate open staat voor verrassingen. Uit onderzoek blijkt dat je over het algemeen kunt zeggen dat hoe steviger de bodem is waarop je staat in het leven, hoe beter je om kunt gaan met verrassingen.

En dat vind ik dan eigenlijk wel een hele mooie om deze jubileumblog mee af te sluiten. Want ik hou van verrassingen. Om ze te krijgen. En om ze te geven. Dus fietste ik voordat ik deze blog publiceerde nog even snel naar de bib in ons dorp om hen te verrassen. Want zonder hen had ik geen blog gehad en jij niet de keuze voor een verrassingsbox. Happy birthday to us 😉