Nieuw boek: Cement

over

9

bouwblokken

hun

verbinding

en

niet

te

missen

positieve

effect

op

organisaties

  • Praktische uitleg 9 Building Blocks for Connection
  • Bewezen adviezen voor verbinding
  • Direct toepasbare oefeningen
  • Unieke invul-canvassen
pre-order nu
Cement
Cement

Waar gaat het over?

Image

Cement beschrijft het onmisbare element van goed werkende teams: verbinding, maar verliest daarbij de 9 essentiële bouwblokken niet uit het oog. Deze 9 Building Blocks for Connection vormen namelijk de basis van ieder vraagstuk. En het is juist deze combinatie die een positief effect heeft op organisaties.

Het boek beschrijft concreet welke 9 blokken voor succes zorgen en hoe ze zich ten opzichte van elkaar verhouden. Direct toepasbare oefeningen in combinatie met bewezen adviezen en unieke invul-canvassen dagen de lezer uit zelf aan de slag te gaan met hun vraagstuk. En zo een positief effect op hun organisatie te creëren.

‘Dankzij verbinding, meer resultaat’ is makkelijker gezegd dan gedaan. En hoewel elke situatie uniek is, komen we op veel plekken toch min of meer dezelfde hobbels, struikelblokken en beren tegen.

  • Praktische uitleg 9 Building Blocks for Connection
  • Bewezen adviezen voor verbinding
  • Direct toepasbare oefeningen
  • Unieke invul-canvassen
Volg het proces

Waar staan we nu?

We nemen je graag mee in de groei van het boek. Van het prille begin totdat we de werkelijke exemplaren in huis hebben.

Vind je dit leuk of heb je nog suggesties voor ons? Laat het ons weten, dan maak je kans op een gratis boek, zodra het klaar is.

Interesse in het boek
100%
ontwerp cover

planning: februari 2022

100%
ontwerp binnenwerk

planning: maart 2022

92%
Illustraties

planning: eind mei 2022

95%
teksten

planning: eind mei 2022

89%
opmaak

planning: eind mei 2022

100%
Oefeningen

planning: eind mei 2022

Modellen & Matrixen
0
Illustraties
0
Pagina's
0
Oefeningen
0

Image
2021

Jaren ervaring met strategische sessies, lezingen en projecten bij klanten lagen aan de basis van het boek. Vaak kregen wij het verzoek of dit ook niet na te lezen was in een boek. We hielden de boot nog een beetje af.


Image
Najaar 2021

We hielden de boot nog wat af, maar op de achtergrond gingen we toch al onze ervaringen, ideeën en voorbeelden verzamelen.


Image
Kerstvakantie 2021

We wikken en wegen, maar als we luisteren naar onze klanten en relaties is het onvermijdelijk: het boek komt er.

We hebben voor ogen wat we willen met het boek. We gaan onze reis ook visualiseren, zo krijgen we beiden een echt beeld van het hoe, wat, waar, voor wie en waarvoor.

We gaan er voor. En we publiceren het concept in onze winkel. Nu is er geen weg terug. 😉

Binnen de kortste keren komen er de eerste pre-orders al binnen


Image
januari 2022

We hebben een goed beeld van hoe het geheel er uit gaat zien.

We maken een aantal schetsen voor de cover. Schrijven de teksten voor de achterflap. En we vragen al het ISBN-nummer aan.


DeBal_Scouting
Week 6 - 2022

Deze week zijn we een paar locaties gaan scouten om volgende week een schrijfmarathon te houden. Helemaal zonder wifi, gsm en afleiding. Maar wel met laptop, rust, ruimte, inspiratie en veel brainstorm-materiaal, praktijkvoorbeelden, klantervaringen en nog veel meer, van ons beiden.

Aan Edwin de schone taak dit alles te ordenen, verder structuur aan te brengen en de eerste (totale) versie van het verhaal te schrijven.


DeBal_Schrijfhutje
week 7 - 2022

De eerste schrijfmarathon is volop bezig. Het is een week van sorteren, ordenen en aanvullen. Dan is het zover, het schrijven van het geheel. Alles bij elkaar in een eerste versie.


Image
week 8 - 2022

Na het design voor de cover volgt het ontwerpen van het binnenwerk. Doordat vorige week de grote lijnen voor de content zijn bepaald, is dit een logisch vervolg. De keuze voor het lettertype, lay-out en kleuren zijn gemaakt. En Mirjam heeft de eerste illustraties gemaakt.


DeBal_Illustraties-Cement
week 10 - 2022

De eerste illustraties gemaakt en hebben al een plaatsje in de lay-out gekregen. Mirjam is druk bezig met schetsen, illustreren en het op kleur brengen. Ons idee begint zijn vorm aan te nemen en te groeien.


DeBal_Drukkerij
week 11 - 2022

We beginnen een goed beeld te krijgen hoe het boek eruit komt te zien. Deze week enkele gesprekken met drukkerijen. Zij zullen de laatste hand gaan leggen in juni aan de totstandkoming van het boek.


DeBal_Nalezen_ronde_1
week 12 - 2022

Vandaag gaan de eerste hoofdstukken naar "buiten" voor een tekstcontrole. We zijn benieuwd wat er nog uitgehaald zal worden.

Zelf hebben we de teksten nu zo vaak gezien. Tijd voor een paar andere ogen.


Mir_Cement_tekenen
week 13 - 2022

Eén van onze hoofdstukken (blokken) is "visualiseren". Dit gaat over je iets kunnen verbeelden. En die verbeelding overbrengen op anderen. Het beeld bespreek je met elkaar zodat iedereen weet wat er wordt bedoeld. Geen stille eigen interpretaties van containerbegrippen, maar samen hetzelfde voor ogen hebben. Dat schept duidelijkheid. Deze week is Mirjam bezig met o.a. de verbeelding van "een veilig teamklimaat".


DeBal_Positioneren
week 14 - 2022

De blokken beginnen met  "positioneren". Voor je weet waar je naartoe wilt, moet je weten waar je nu staat. Wie je nu bent. Daarom een hoofdstuk over positioneren. En waarom positioneren nou zo moeilijk is.

Zo moeilijk omdat wij zijn grootgebracht om juist niet op te vallen. Om juist goed in de groep te passen. Dat is de bedoeling. Zo, kom je ver in het leven. En dan komt er een moment. Het moment dat je voor je bedrijf, je organisatie of voor je team, de positionering moet gaan bepalen. En, dan wordt het lastig.

Kleur bekennen is voor veel mensen maar ook voor veel organisaties heel erg moeilijk. Het lastige ligt niet zozeer in het feit dat je weet waar je staat, maar dat je tegelijkertijd je ook realiseert dat je dan ergens anders niet staat. Dat vinden velen heel erg lastig. Mensen zijn vaak bang dat zij dan mogelijkheden en dus klanten en omzet gaan verliezen.


DeBal_DeHaar
maart - april - 2022

Waar veel organisaties mee worstelen is "Bijsturen", ook één van de negen blokken. Als je te stevig en rigoureus bijstuurt, is het meer het uitzetten van een nieuwe koers, met alle onzekerheden van dien. Bijsturen gaat o.a. over timing, finesse en kleine correcties. Fietsen is een continu proces van bijsturen. Daar kunnen we het wel. Nu nog leren hoe we het in de organisatie ook zo subtiel doen.


DeBal_Lezingen
mei - 2022

Terwijl wij bezig zijn met de laatste loodjes voor dit boek, komen de aanvragen spontaan binnen voor lezingen. Met veel plezier voldoen wij hieraan. In bijeenkomsten variërend van 30 tot 90 minuten, nemen wij het publiek mee in verhalen rond verbinding. Praktische voorbeelden en korte oefeningen wisselen deze verhalen af.

Wil je dit ook voor jouw team of organisatie? Laat het ons weten.


Karabinerhaak
mei - 2022

Zoals bij elke verandering is er pas een echt succes wanneer alles goed geborgd is. Wij zijn nu bezig met het laatste hoofdstuk van het nieuwe boek te corrigeren en dat gaat over "borgen". De cirkel is bijna rond. Wil je meer weten over dit boek, neem alvast een kijkje. Nog voor de zomervakantie is het beschikbaar.


Groepsdynamiek
juni - 2022

"Mir, we hebben nog een tekening nodig voor teamdynamiek" Natuurlijk. Dynamiek laat zich ook zo makkelijk tekenen. 🙈 Maar zij is niet voor 1 gat te vangen. Dat 1 van haar hobby’s (zingen is) helpt: want een goed muziekstuk staat vol met dynamiek.

Dus tekende zij een stuk uit een lied dat zij bij bijzondere gelegenheden zong. En daarmee is de laatste tekening voor in ons boek een feit.

Herken jij het nummer?


Image
zomer - 2022

De planning voor de eerste druk is deze zomer. We willen dat de kopers met het boek op vakantie kunnen.

Het verhaal achter het boek

Lezingen

DeBal_Lezingen

"Het is een bijna hands-on ontmoeting tussen de luisteraars en de beide schrijvers. Met rijkelijke voorbeelden uit de praktijk, samen met hun verfrissende visie op de zaken."

Een prima idee voor een project-kick-off, een directiemeeting of bij het weer samenkomen na covid.

Cement is de echte verbinding

Hoe zit het met jullie verbinding?

Met deze vraag in het achterhoofd nemen de schrijvers van "Cement", Mirjam Goes en Edwin Claassens je mee in hun verhaal achter het boek.

"Het is een bijna hands-on ontmoeting tussen de luisteraars en de beide schrijvers. Met rijkelijke voorbeelden uit de praktijk, samen met hun frisse visie op de zaken."

Teams en organisaties, leden en leiders hebben het de afgelopen jaren erg moeilijk gehad. Hoe hou je verbinding tussen iedereen? Hoe blijf je betrokken bij iedereen? Hoe zorg je dat je nog allemaal hetzelfde voor ogen hebt? Deze vragen waren de Top 3 vragen die wij kregen. Dit bracht voor ons de focus op verbinding nog meer naar voren. In onze korte (online) lezingen geven wij onze visie hierop. En laten wij aan de hand van voorbeelden zien hoe jullie dat ook zelf kunnen doen.

Mirjam belicht het onderlinge communiceren van teamleden terwijl Edwin laat zien dat je zelfs al met een beetje anders kijken, je al snel tot hele nieuwe inzichten kunt komen.

Wil jij met je team ook ervaren hoe "Cement" ook jullie team tot een meer stevige verbinding kan brengen? Laat dit dan weten en vraag om een lezing-voorstel op maat!

Waren het tijdens Covid lezingen online, nu kunnen we weer naar jullie toekomen en bij jullie de lezingen face-to-face doen. Heerlijk!

Naast het boek

Strategische sessies

Een boek is één, dat is de theorie. Maar echt leren doe je door te ervaren. Daarom hebben wij strategische sessies. In alle sessies staat verbinding centraal. We gebruiken het extra oefenboek van "Cement" om met jullie aan het werk te gaan.

Wil jij ook ervaren hoe je de verbinding kunt verbeteren, kijk dan eens bij de strategische sessies en vraag om een voorstel op maat!

Onze jarenlange ervaringen met de strategische sessies, lezingen en projecten bij klanten, waren de aanleiding voor het ontwikkelen van het model 9 Building Blocks for Connection en vervolgens het schrijven van dit boek.

Deel dit bericht