Je suis donc tu es

“We zijn soms verantwoordelijk voor de stemming van de ander”.

Prachtig statement van Maylis de Poncins via deze korte film uit 2018 die veel zegt over het belang van rekening houden met anderen.

Onze samenleving heeft meer dan ooit behoefte aan vrede en solidariteit. Maar niet alleen een solidariteit die erin bestaat om voor je naasten te zorgen. Zonder het te weten komen de zwarte ballen als boemerangs bij ons terug. Dus laten we in plaats daarvan onze glimlach delen… #SmileY

 

 

Deze korte film was succesvol, maar won geen prijs in deze competitie van het 9e NIKON FILM FESTIVAL.
De beste producties winnen niet altijd meteen. Maar ze hebben er baat bij achteraf te worden gedeeld, wanneer het moment en de omstandigheden ervoor zorgen dat de boodschap die ze uitdragen meer dan ooit waar is.

 

 

Met Maylis De Poncins, Husky Kihal, Laurence Porteil, Pierre Rochefort, Marlène Veyriras.
Figuratie: Sabine de Poncins, Joss Berlioux, Morgan Lamorté.
Enguerran Son (adjunct-directeur), Fabien Drugeon (directeur fotografie), Iris Albanez (Cam Assistant), Robin Bouët (geluidstechnicus/mixing), Jeremy Nageli (perch-operator), Edwige Letouzé (make-upartiest), Judith Dorzières (scriptschrijver ), Sabine de Poncins en Maud Vidal Foulon (regisseurs), Alexandra MIgnien (redactie), Valentin Damon (beoordeling), Jacques Perez-Blancher en Paco Perez-Blancher (componisten), Florian Sanchez (Vfx).