Centraal tussen Amsterdam en Brussel

als Nederlandse Belgen of Belgische Nederlanders

één is twee. twee is één!

Er zijn maar 2 Essentiedenkers in de hele wereld: Mirjam Goes en Edwin Claassens. Beiden met onze eigen expertise, vullen wij de ander perfect aan, dagen we elkaar uit en streven we hetzelfde doel na: zorgen dat de verbindingen gelegd worden en onze klanten verder komen!

Zo denken we zelf over verbindingen

Je kent de uitdrukking vast: “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder”. Wij zijn het daarmee eens, maar… dan moet je wel de juiste verbinding hebben met de ander. Anders kun je de situatie waar je naar toe wilt alsnog op je buik schrijven.

“Zonder verbinding, geen verandering!”

Om die verbinding te maken, moet je het gesprek aangaan. Alleen dan weet je wat er speelt. Dat hoeft helemaal niet zwaar of spannend te zijn. Benadrukken wat gelijk blijft, kan vaak heel prettig zijn. Er zijn genoeg effectieve werkvormen die op een luchtige manier de essentie boven tafel krijgen en bouwen aan een oplossing. En wanneer je van de kracht van een individu en het team uitgaat, benader je de nieuwe situatie veel meer als een gezamenlijk iets waarin iedereen een eigen rol heeft. Visualiseer daarbij de stip op de horizon en de weg ernaartoe, en alles ziet er al heel anders uit.

Zo werken we

Als echte partners adviseren en implementeren we de beste verbindingsstrategie voor organisaties. Wij verbinden mensen door patronen te ontdekken, te creëren, in stand te houden en te doorbreken. Dat doen we aan de hand van het door ons ontwikkelde managementmodel “9 Building Blocks for Connection” in combinatie met onze giraffenblik en af en toe een fika-moment. 

Image

giraffenblik

De giraffe leeft precies zoals wij werken. Zijn gezichtsveld reikt stiekem verder dan wat jij en wij in eerste instantie zien. Dat komt natuurlijk ook door zijn lange en zeer wendbare nek. Daardoor is zijn beeld namelijk zeer volledig. Vijanden heeft de giraffe nauwelijks; hij leeft in symbiose met zijn omgeving. Daarom is altijd tof een giraffe te zien. Hij is nieuwsgierig op een niet opdringerige manier en altijd op gepaste afstand, zodat de bewegingsvrijheid gerespecteerd wordt. En ja, hij moet zijn nek uitsteken! En dat doen wij ook graag. Om onze klanten verder te helpen met een succesvolle aanpak die precies bij hen past.

Niet alleen worden zij daar beter van, maar uiteindelijk de hele wereld. En dat is fijn. Want “in the end” moet je de dingen niet alleen willen doen. Daarvoor is het leven veel te mooi.

Als je ons over de giraffenblik hoort praten...is dat eigenlijk gewoon de helikopterview, maar dan nuchterder en effectiever. Gewoon met onze benen op de grond.

2R-Giraffenblik

contact & fika

Het heerlijke en effectieve sociale gebruik uit Scandinavië. Bewust tijd nemen om bij te praten met koffie en wat zoets. De kracht van dit moment zit hem in het feit dat het bewust is ingelast. Daardoor kun jij je sociale contacten écht onderhouden. Aandacht hebben voor elkaar en verbinding maken. Logisch dus dat we dit culturele fenomeen overgenomen hebben.

Plannen wij binnenkort samen een fika?

Mirjam & Edwin

Image

Mirjam Goes

Edwin over Mirjam

Zeg je Mirjam, dan zeg je communiceren. Zij brengt de meest complexe materie zonder problemen over de bühne. Haar geheime wapen? Haar tekenkunsten! Multitasking is haar ding, maar is dat omdat zij een vrouw is? 😉 Misschien wel omdat zij een magiër is volgens Jung. Mirjam schakelt makkelijk met verschillende type mensen en ziet altijd het goede in anderen. Zij is een echte verbinder en weet hen bij elkaar te brengen. Haar enthousiasme is erg aanstekelijk en is ook voor mij na, al die jaren, nog steeds heel aantrekkelijk. Ik kan mij geen fijnere partner wensen. Niet zakelijk, maar zeker ook privé niet.

Essentiedenker | specialist in the human side of change | visueel communiceren | anders kijken | meer bereiken | receptontwikkelaar | #mirmetgroenten

LinkedIn-profiel Mirjam

mirjam (at) essentiedenkers.be
T: +32 (0) 488 817 007

Edwin Claassens

Mirjam over Edwin

Als er iemand goed is in de grote lijnen, dan is het Edwin. Hij legt verbanden waarvan je in 1e instantie niet in de gaten had dat er een link was. Daarnaast denkt hij ver vooruit en houdt altijd rekening met “Wat als…”. Dat is soms vermoeiend, maar houdt me wel scherp! Edwin is een echte “Rebel” als je kijkt naar de archetypen van Jung. Er verandert zeker iets als je met hem werkt. En aangezien dat is waar we onze klanten mee helpen, ben ik heel blij dat hij mijn partner is! Zakelijk, maar ook privé. Hij steunt me in mijn beslissingen, maar geeft af en toe het nodige tegengas als ik daar aanleiding toe geef… 😉

Essentiedenker | specialist in the human side of change | groepsdynamiek | gedragsverandering | spreker & businesstheater | Crisis Manager a.i.| 🇧🇪 & 🇾🇪 | Zweden-fan | Motivator

LinkedIn-profiel Edwin

edwin (at) essentiedenkers.be
T: +32 (0) 488 817 008