Fris je team op

Strategische sessie

Een goede (voorjaars)schoonmaak in je team is een geweldige manier om een energieboost te krijgen met meer succes tot gevolg. Samen staan we stil bij vragen als: ‘Wat is er afgelopen tijd gebeurd?’, ‘Hoe staan we ervoor?’, ‘Hoe ben ik ontwikkeld?’ en ‘Welke kansen laten we onbenut?’. Na afloop kijk je gegarandeerd met een frisse blik naar je uitdagingen en draag je ook nog eens jouw steentje bij aan een wereld met meer respect voor elkaar.
DeBal_Zeepbellen

Inhoud

Op 4 verschillende momenten trekken we naar een inspirerende locatie en gaan we het gesprek aan. Doordat we creatieve werkvormen gebruiken, komt op een luchtige en speelse manier de essentie van het samenwerken boven tafel. We gaan daarbij altijd uit van de kracht van een individu en het team als totaal.

Als uitgangspunt gebruiken we onder andere de archetypes van Carl Gustav Jung, het jobcraften van Amy Wrzesniewski, de roos van Leary en de teamopbouw van Lencioni. Uiteraard ontbreken het businesskaartspel ‘Essentiedenkertjes’ en onze eigen onze boeken ‘Pellen tot de kern’ en ‘Cement’ niet in deze rij. Elke deelnemer krijgt dan ook een exemplaar van beide boeken. En voor het team is er een set ‘Essentiedenkertjes’.

Tussen de momenten zit minimaal 1 maand. Er is immers genoeg stof tot nadenken na een sessie en er moet geoefend worden met hetgeen er besproken is. Omdat het traject in totaal dus minimaal een doorlooptijd heeft van 4 maanden, voorkomen jullie dat je te snel weer overgaat in de waan van de dag en minder goed stil staan bij de tips en handvatten die aangereikt zijn.

Na afloop

  • Welk karakter en rol elk teamlid heeft en het team in zijn geheel, wat de krachten en valkuilen zijn en hoe je deze slim kunt/moet inzetten
  • Welke onderdelen in de samenwerking jullie nodig hebben voor een betere interactie en dus betere prestatie en hoe jullie werkzaamheden dit beïnvloedt
  • Wie welke beren wanneer op de weg ziet en hoe je ze voor je kunt laten werken met behoud van respect voor ieders perspectief

Kortom: jullie kennen elkaar veel beter en jullie teamdynamiek stijgt, waardoor jullie meer uit het team kunnen halen! De succesfactor van elke organisatie.

Voor wie?

Deze sessie is voor iedereen die in of met een team werkt en wil groeien. Als team, maar ook als individu. Omdat we persoonlijke begeleiding erg belangrijk vinden, bestaat de groep gemiddeld uit 6 tot 10 personen die in het dagelijks leven ook met elkaar samenwerken. Enkel dan komen de opdrachten over teamdynamiek goed tot hun recht.

Investering

Onze strategische sessies zijn altijd op maat. Vertel ons je wensen en we denken graag met je mee. Qua tijdsinvestering moet je denken aan een 4 dagdelen.

Deze sessie is onderdeel van de cyclus bij het boek "Cement".

Dit boek is samen met het "Pellen tot de kern" voor elke deelnemer inbegrepen. Daarnaast krijgen jullie al team het business kaartspel "Essentiedenkertjes".

Deel dit bericht

over 9 bouwblokken, hun verbinding en niet te missen positieve effect op organisaties

Boek-CEMENT

Lees en leer alles over ons model van de 9 Building Blocks for Connection: dé werkwijze om succesvolle verbindingen te leggen.

  • Praktische uitleg 9 Building Blocks for Connection
  • Bewezen adviezen voor verbinding
  • Direct toepasbare oefeningen
  • Unieke invul-canvassen

Zeker zijn van een exemplaar?Reserveer nu