Roadtrip Trier

Trier

Meer dan een Romeinse erfenis

De oudste stad van Duitsland

Wat een schat aan historische bouwwerken en kunst uit de Romeinse tijd heeft Trier! Gelukkig blijven ze voor altijd beschermd, dankzij de UNESCO. Hoewel het de oudste stad van Duitsland is, is het zeker geen oubollige stad. Tijdens de vele stadswandelingen keken we hoe zij aan dit imago komen. En wat we eruit konden leren voor de organisatie waar de deelnemers bij werken.


Ballen hoog houden, want jij alleen bent de hele afdeling

1 persoon die de hele afdeling communicatie is. Collega’s weten hem of haar feilloos te vinden. Voor alles…En ze willen graag werken volgens een plan, maar door de waan van de dag lukt het gewoon niet. Maar waarom eigenlijk niet? Tijd om de organisatie, de collega’s, maar ook de deelnemers zelf eens onder de loep te nemen tijdens de 2e dag.

Moezelwijnen

Natuurlijk is de invloed van de Moezelwijnen ook in Trier merkbaar. En daar maakten we dankbaar gebruik van. We bezochten de wijngaard van de enthousiaste familie Von Nell. Tijdens de uitleg van en over dit familiebedrijf met momenteel de 7e generatie aan het roer, proefden 5 heerlijke wijnen. Gelukkig was vervoer van en vooral terug naar de stad inbegrepen. 😉


Meer grip, houvast en regie

Waarom het werken volgens plan niet lukte, was duidelijk na dag 2. Tijd om aan een oplossing te werken. Hoe krijg je nu (meer) grip op je werk? We keken onder andere hoe de afdeling is gepositioneerd, maar wisselden ook veel ervaringen uit. Want hoe fijn was het niet, om gewoon eens te zien dat je niet alleen bent. Dat schept een band. Naast ervaringen, tips en adviezen, werden er dan ook contactgegevens uitgewisseld. Dat vraagt om een vervolg!

Image
Image
Image
Image
Image
 • Een training van Mirjam en Edwin geeft nieuwe inzichten en praktische handvatten op basis van actuele informatie en heldere voorbeelden.

  Petri Zandijk – Sr. Marketing & Communications Specialist Holmatro Rescue equipment

 • Zeer inspirerend, pittig en leerzaam. Een geweldig duo dat elkaar aanvult en aanvoelt in alle facetten.

  Maayke Snelting – Communicatieprofessional Brabants Landschap

 • Mirjam en Edwin zijn een verademing: persoonlijk, oprecht, betrokken, behulpzaam en recht door zee. Beter gezegd ‘anders dan anders!

  Scarlett van Kakerken – Corporate Communications Rijkswaterstaat

 • Praktisch, actueel én realistisch. Veel geleerd in korte tijd. Samen met Edwin geeft Mirjam een dynamische en afwisselende cursus in een open sfeer.

  Lenny van der AA – Communicatieadviseur Woonstichting

 • Essentiedenkers bezorgde ons dankzij hun ervaring en tips and tricks een prachtige brainstorm-ervaring! Al fietsend langs concepten als “Strategisch advies”, “Training”, “Cases”, “Team” en “Koffie” kregen we een helder beeld van de essentie van ons idee, de aanpak en way ahead. Great job!

  Bram Couwberghs – Senior Business Development Manager IBM