Roadtrip Kopenhagen

De Bal in Kopenhagen

Kopenhagen

Zuiderlijke warmte in een Noorderlijke setting

Een hoofdstad in het klein

Kopenhagen is meer, veel meer, dan alleen de Kleine, zeer kleine, Zeemeermin. Het is kleurrijk. Het leeft. Het is rustig. Het is aangenaam. We gaven onze ogen de kost tijdens verschillende wandelingen door de, van oudsher, havenstad. En lieten ons inspireren door de natuur, gebouwen, infrastructuur, bedrijven, locals, enzovoorts. Met vele interessante gesprekken en inzichten tot gevolg!


Carlsberg

Het bekendste bier in Denemarken is Carlsberg. Aangezien de hoofdbrouwerij in Kopenhagen staat, mocht een bezoek daaraan niet ontbreken. Tijdens de Beer Experience leerden we alles over dit uit 1847 stammende biermerk en hoe het toch komt dat ze ze afgelopen jaren zo’n enorme groei hebben weten te realiseren. En het pintje na afloop ontbrak natuurlijk ook niet 😉

Fika en de 6 urige werkdag

Net zoals jij waarschijnlijk, hadden wij er ook al over gehoord en gelezen. En de Deense bedrijven waarmee we spraken afgelopen dagen, inspireerden ons nog meer. Tijd om de voors en tegens van een kortere werkdag op een rij te zetten. En de deelnemers te vragen of zij hun uren werken omdat het zo hoort of dat ze kijken naar dat wat het moet opleveren?


Teamopbouw, taakverdeling

Een 6-urige werkdag werkt, mits je de juiste mensen hebt die de juiste dingen doen op het juiste moment. Om dat in kaart te brengen keken we met de deelnemers hoe hun werk georganiseerd is en of ze hun doelen op een effectieve en efficiënte manier bereiken. We stelden een concreet stappenplan op om, eenmaal terug in eigen land, gelijk aan de slag te gaan met de werkpunten!

Image
Image
Image
Image
Image
 • Een training van Mirjam en Edwin geeft nieuwe inzichten en praktische handvatten op basis van actuele informatie en heldere voorbeelden.

  Petri Zandijk – Sr. Marketing & Communications Specialist Holmatro Rescue equipment

 • Zeer inspirerend, pittig en leerzaam. Een geweldig duo dat elkaar aanvult en aanvoelt in alle facetten.

  Maayke Snelting – Communicatieprofessional Brabants Landschap

 • Mirjam en Edwin zijn een verademing: persoonlijk, oprecht, betrokken, behulpzaam en recht door zee. Beter gezegd ‘anders dan anders!

  Scarlett van Kakerken – Corporate Communications Rijkswaterstaat

 • Praktisch, actueel én realistisch. Veel geleerd in korte tijd. Samen met Edwin geeft Mirjam een dynamische en afwisselende cursus in een open sfeer.

  Lenny van der AA – Communicatieadviseur Woonstichting

 • Essentiedenkers bezorgde ons dankzij hun ervaring en tips and tricks een prachtige brainstorm-ervaring! Al fietsend langs concepten als “Strategisch advies”, “Training”, “Cases”, “Team” en “Koffie” kregen we een helder beeld van de essentie van ons idee, de aanpak en way ahead. Great job!

  Bram Couwberghs – Senior Business Development Manager IBM