Red-Velvet-Cake-(bietjes)

Smeuïge bietjescake met frambozen

Icoon Artichoke Smeuïge bietjescake met frambozen

Red-Velvet-Cake-(bietjes)

Onze middelste (8) heeft een eigen moestuin. Voor zijn verjaardag kreeg hij van opa en oma bietjes voor in zijn tuin. En een kleine 2 maanden later, had hij vol trots zijn eerst echte eigen rode biet geteeld! Geen hoeveelheid om ons gezin van een maaltijd te voorzien, maar we zijn niet voor 1 gat te vangen.

We verrasten de anderen met een zoet gerecht van bietjes. Want waar je misschien denkt dat bietjes het alleen goed doen in hartige gerechten, kun je ze ook perfect in de zoete keuken gebruiken. En laat je voor dit recept nu precies 1 bietje nodig hebben…;-)

Met 1 bietje maak je namelijk een heerlijke en natuurlijke red velvet. Door gepureerde bieten aan het beslag toe te voegen krijgt je taart een natuurlijke, rode kleur. En samen met de fris zoetzure smaak van de frambozen in combinatie met de balsamico-azijn is dit echt een heerlijk suikervrij taartje die er ook nog eens heel feestelijk uitziet!

Ga naar het volledige recept op de site van Little Miss Artichoke

 

Samen anders kijken (Innovatie in business & in food)

Little Miss Artichoke helpt groentetelers hun product in het zonnetje te zetten zodat consumenten anders naar groenten gaan kijken. En anders kijken doen we bij Essentiedenkers ook. Daarom werken we intensief samen onder het motto: ‘Food is the ingredient that bind us together’.

Meer verrassende recepten? Kijk op “Receptenoverzicht”

 

 

Deel dit bericht