Sla-Ravioli_I

Ravioli gevuld met sla en ricotta

Icoon Artichoke Ravioli gevuld met sla en ricotta

Nootachtig met een beetje pit!

Sla-Ravioli_I

Je kent vast de klassieker: ravioli gevuld met spinazie en ricotta. Ik dacht: dat moet ook met sla kunnen. Want dat is ook groen, bevat nagenoeg even veel vocht, slinkt ook en wordt ook bitter als je het te lang kookt. Ik nam de proef op de som en ging weer aan de slag met de verse sla van From Boer.

Het resultaat? Een verrassende ravioli van sla met een heerlijke nootachtige pittige smaak door het gebruik van Salatrio. En door walnoten te gebruiken bij de afwerking van dit gerecht, wordt deze heerlijke smaak nog eens extra benadrukt. En het voordeel van gevulde pasta’s? Je eet veel minder pasta dan bij bijvoorbeeld spaghetti. En dat betekent minder koolhydraten en dus minder suiker!

1 nadeel…dit gerecht kost behoorlijk wat tijd en als je ziet hoe snel (ook de kinderen) dit gerecht ’opsnuiven’… 😉

Ga naar het volledige recept op de site van Little Miss Artichoke

 

Samen anders kijken (Innovatie in business & in food)

Little Miss Artichoke helpt groentetelers hun product in het zonnetje te zetten zodat consumenten anders naar groenten gaan kijken. En anders kijken doen we bij Essentiedenkers ook. Daarom werken we intensief samen onder het motto: ‘Food is the ingredient that bind us together’.

Meer verrassende recepten? Kijk op “Receptenoverzicht”

 

 

Deel dit bericht