Het verhaal van Cement

Presentaties

“Iedereen focust op de stenen, maar het is het cement, dat de verbinding maakt”

 

bnr.2023.Verhaal_Cement

Samenvatting

We nemen de mensen mee in de gedachten achter anders kijken en het maken van verbinding. Leidraad hierbij zijn de vragen uit de Essentiedenkertjes, de opdrachten uit Pellen tot de kern en het managementmodel 9 Building Blocks for Connection dat wij als rode draad hebben in ons nieuwe boek “Cement”. Hoewel de drie elementen los van elkaar bestaan is er een sterke cohesie. Waarbij alles samenkomt in “Cement”.

Cement beschrijft het onmisbare element van goed werkende teams: verbinding, maar verliest daarbij de 9 essentiële bouwblokken niet uit het oog. Deze 9 Building Blocks for Connection vormen namelijk de basis van ieder vraagstuk. En het is juist deze combinatie die een positief effect heeft op organisaties.

Beschrijving

In de lezing bespreken wij concreet welke 9 blokken voor succes zorgen en hoe ze zich ten opzichte van elkaar verhouden. Direct toepasbare oefeningen, die wij samen met de zaal doen, in combinatie met bewezen adviezen en praktijkvoorbeelden dagen wij het publiek uit mee te doen in de sessie. Door mee te doen creëren zij een positief effect op hun eigen organisaties. 

“Het is een bijna hands-on ontmoeting tussen de luisteraars en de beide schrijvers. Met rijkelijke voorbeelden uit de praktijk, samen met hun frisse visie op de zaken.”

 

Mirjam belicht het onderlinge communiceren van teamleden terwijl Edwin laat zien dat je zelfs al met een beetje anders kijken, je al snel tot hele nieuwe inzichten kunt komen.

Kernwoorden

Verbinding | Teamdynamiek | Verandering | Anders kijken | Gedrag

Focus

De focus ligt op het maken van verbinding in combinatie met het gedrag van mensen.

Taal

Nederlands, Engels

Duur

90 minuten

Image

Dank voor je interesse om ons te laten spreken. Wij doen dit graag en regelmatig. Wij spreken als ondernemers van Essentiedenkers en als deskundigen op het vlak van groepsdynamiek. Wij helpen organisaties om hun teams op te bouwen, te optimaliseren of te reorganiseren. Alles met als focus het aanbrengen van verbinding. Omdat je in onze ogen geen succes kunt hebben zonder verbinding.

Als wij spreken, het is een duo-presentatie, dan is dat authentiek, serieus, oprecht en zonder terughoudendheid maar wel met een lach en de nodige relativering.

Neem contact met ons op en stel vragen indien er iets niet helemaal helder is. Wij staan voor je klaar om een fijne interactieve presentatie te houden die de zaal doet nadenken, zal inspireren en entertainen.

Groeten, Mirjam & Edwin
Essentiedenkers

Edwin over Mirjam

Zeg je Mirjam, dan zeg je communiceren. Zij brengt de meest complexe materie zonder problemen over de bühne. Haar geheime wapen? Haar tekenkunsten!

Mirjam over Edwin

Als er iemand goed is in de grote lijnen, dan is het Edwin. Hij legt verbanden waarvan je in 1e instantie niet in de gaten had dat er een link was.

Jullie maken mij nieuwsgierig

Vertel mij meer over presentaties!
Bel Edwin voor meer informatie

Deel dit bericht