Boven het maaiveld uitsteken in 3 stappen

Presentaties

“Een geloofwaardig verhaal geeft houvast en helpt iedereen op zijn eigen wijze de verbinding te maken met de organisatie.”

 

 

Samenvatting

Of je nu in België of in Nederland grootgebracht bent, boven het maaiveld uitsteken, doe je niet. Dit wordt je al heel vroeg geleerd. Denk maar aan uitspraken als: “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” en “Doe mee met de groep”. Want waarom zou je het anders doen dan anderen? Dan val je op en krijg je het vaak lastig. Blijf dus gewoon in je rij en dans er vooral niet buiten. Kleuren? Prima! Maar niet buiten de lijntjes. Zo kom je, volgens het gros van de mensen, het verst in je leven.

Maar dan komt er een moment dat je een onderscheidende positionering moet bepalen voor je organisatie en dan wringt de schoen…  

Beschrijving

In de lezing bespreken wij concreet welke 3 stappen je moet zetten om een sterke positionering te krijgen. We doen een aantal oefeningen samen met de zaal, waardoor zij meteen het effect ervaren. Met deze oefeningen, in combinatie met bewezen adviezen en praktijkvoorbeelden dagen wij het publiek uit mee te doen in de sessie. Door mee te doen creëren zij een positief effect op hun eigen organisaties. 

 

“Het is een bijna hands-on ontmoeting tussen de luisteraars en de beide schrijvers. Met rijkelijke voorbeelden uit de praktijk, samen met hun frisse visie op de zaken.”

 

Mirjam belicht het onderlinge communiceren van teamleden terwijl Edwin laat zien dat je zelfs al met een beetje anders kijken, je al snel tot hele nieuwe inzichten kunt komen.

Kernwoorden

Verbinding | Teamdynamiek | Verandering | Anders kijken | Gedrag | Positioneren

Focus

De focus ligt op het maken van verbinding in combinatie met het gedrag van mensen. Deze keer in functie van het positioneren en richting bepalen.

Taal

Nederlands, Engels

Duur

90 minuten

DeBal_Koren

Dank voor je interesse om ons te laten spreken. Wij doen dit graag en regelmatig. Wij spreken als ondernemers van Essentiedenkers en als deskundigen op het vlak van groepsdynamiek. Wij helpen organisaties om hun teams op te bouwen, te optimaliseren of te reorganiseren. Alles met als focus het aanbrengen van verbinding. Omdat je in onze ogen geen succes kunt hebben zonder verbinding.

Als wij spreken, het is een duo-presentatie, dan is dat authentiek, serieus, oprecht en zonder terughoudendheid maar wel met een lach en de nodige relativering.

Neem contact met ons op en stel vragen indien er iets niet helemaal helder is. Wij staan voor je klaar om een fijne interactieve presentatie te houden die de zaal doet nadenken, zal inspireren en entertainen.

Groeten, Mirjam & Edwin
Essentiedenkers

Edwin over Mirjam

Zeg je Mirjam, dan zeg je communiceren. Zij brengt de meest complexe materie zonder problemen over de bühne. Haar geheime wapen? Haar tekenkunsten!

Mirjam over Edwin

Als er iemand goed is in de grote lijnen, dan is het Edwin. Hij legt verbanden waarvan je in 1e instantie niet in de gaten had dat er een link was.

Jullie maken mij nieuwsgierig

Vertel mij meer over presentaties!
Bel Edwin voor meer informatie

Deel dit bericht