pellen tot de kern

372 tips voor je organisatie, motivatie en communicatie

waar gaat pellen tot de kern over?

Kleine stapjes samen maken ook een groot verschil. Maar door de waan van de dag kom je er vaak niet aan toe om de dingen net eens even anders te doen. En dat terwijl anders kijken, je juist veel kan opleveren.

Pellen tot de kern dwingt je minstens elke dag even na te gaan wat ook alweer de essentie is van je organisatie, motivatie en communicatie.

Het resultaat? Je haalt elke dag een beetje meer uit je organisatie en jezelf! Door te doen, kijken, leren, bewegen of te ontspannen.

Doe
Soms moet je de dingen gewoon doen. Zelf ervaren. En die ervaring delen. Verschillende opdrachten dagen je uit de dingen net eens even anders gewoon te doen.

Kijk
Je eigen gedrag en dat van de organisatie onder de loep nemen. Het is niet gemakkelijk, maar wel essentieel als je meer uit jezelf wilt halen. Wij houden je de spiegel voor.

Leer
Er zijn vele theorieën en strategieën die werken. Om je geheugen op te frissen of je nieuwe inzichten te geven vind je een greep uit de literatuur waarmee wij graag werken.

Inspireer
Laat je inspireren door de quotes. Want uitspraken van anderen werken motiverend en geven jou of degene die je wilt overtuigen, soms net dat ene duwtje in de juiste richting.

Ontspan
De boog kan niet altijd gespannen zijn. Bovendien presteer je beter met de nodige ontspanning tussendoor. Daarom vind je zo nu en dan grappige, luchtige en speelse opdrachten.

Starten kun je op elk gewenst moment. Kijk gewoon welke dag het vandaag is, sla het boek open op die dag en ga aan de slag.

Bovenaan elke pagina vind je een onderverdeling in Plan, Do, Check en Act. Dat is uiteraard niet voor niets. Door die cyclus te volgen haal je continu een beetje meer uit je organisatie en jezelf. Zelfs als het jaar voorbij is en het boek ‘uit’. Want dan begin je toch gewoon weer van voor af aan?

Veel succes. Veel plezier. Veel resultaat!

Boek_Pellen

Mirjam Goes en Edwin Claassens zijn organisatiestrategen en specialisten in het stimuleren van groepsdynamiek (The Human Side of Change).

Aan de hand van unieke werkvormen, krijgen zij op een luchtige manier de essentie van het vraagstuk boven tafel en bouwen zij aan een oplossing.

Hun bewezen aanpak gaven zij vorm in het managementmodel “9 Building Blocks for Connection”.

  Ga je voor maximaal effect en wil je de theorie gelijk omzetten in de praktijk? Volg dan een presentatie of strategische sessie en ervaar live wat anders denken allemaal voor jou kan betekenen.
  koop nu

  Aanbieding: 2 inspiratieboeken samen

  Bestel nu de 2 inspiratieboeken samen en pak die korting! Laat je met "Pellen tot de kern" elke dag inspireren om anders naar de zaken te kijken. En gebruik "Cement" om onze methodiek te leren. In dit nieuwste boek bespreken we de diversiteit in groepsdynamiek. Hoe gaan teamleden met elkaar om? Wat doe je met spanningen? Hoe ga je om met invloeden van buitenaf?
  “Betrokken en kritisch! Op daadkrachtige wijze een stevige bijdrage leveren aan de doorstart van het project. Adviezen hadden betrekking op de hele implementatie-strategie, zodat we echt stappen konden zetten.”
  Esther

  Deel dit bericht