Verwachtings management

Verwachtingsmanagement

planbord

 

In onze keuken hangt een planbord. We zullen vast niet het enige huishouden zijn met zo’n ding. Maar wel de enige die precies deze hebben. Want ik heb hem natuurlijk wat unieker gemaakt. Wel zo leuk. Of het echt nodig is? Mwah, weet ik niet. Of het makkelijk is? Ja, zeker weten. Zelfs Eva begrijpt de symbooltjes en weet wat haar te wachten staat. Verwachtingsmanagement voor kleuters eigenlijk 😉

En dat werkt. Net zo goed als verwachtingsmanagement voor volwassenen werkt. Je kunt daarbij zover gaan als je zelf wilt. Zaken en privé lopen bij ons compleet door elkaar zoals je weet. Dus op ons planbord staan de zakelijke afspraken, de afspraken voor de jongens (Eva is one of the guys), onze privéafspraken, wat we gaan eten en wanneer we daar boodschappen voor gaan doen en wanneer we kunnen sporten.

Over sport gesproken: het goed organiseren en afstemmen van je werkzaamheden mag je best onder die categorie schalen als je het mij vraagt. Elke zondagavond zitten we na het eten met z’n allen aan tafel. Edwin en ik doen het later op de avond nog eens dunnetjes over als het om de zakelijke afspraken gaat. Hoe start jij je week eigenlijk?

“Zo win je tijd op jouw manier.”

Of er een nadeel aan kleeft? Misschien wel. Want doordat we het allemaal zo strak geregeld hebben, valt het niemand echt op hoe druk we zijn en kunnen we er ogenschijnlijk nog wel dingen bij hebben. We zouden natuurlijk ook ‘nee’ kunnen zeggen, maar ja, dat doen we dan weer liever niet! Ach, het is de kunst iets moeilijks er makkelijk uit te laten zien, zullen we maar zeggen. Als communicatieadviseur doe ik niet anders. En als moeder eigenlijk ook 😉

Ik zou niet meer zonder willen. Zeker niet in de weken dat zowel Edwin als ik 5 dagen op pad zijn en de uitwerking van overdag, plaatsvindt als de kleintjes al heerlijk liggen te slapen.

Kun jij wel wat motivatie gebruiken bij het veranderen van jezelf, je team of organisatie? Dan is ons programma “Change-in-the-Box” zeker iets voor jou!

Deel dit bericht

En ja hoor, op veler verzoek, het 2de boek!

Image

Succesvolle verbindingen beginnen hier

9 Building Blocks of Change

Lees en leer alles over onze 9 Building Blocks of Change: dé werkwijze om succesvolle verbindingen te leggen.

Releasedatum over:
Zeker zijn van een exemplaar?Reserveer nu