Rood betekent stoppen!

Op het moment dat ik dit schrijf is het Paasvakantie. De 2e week om precies te zijn. Van de 3 dit jaar. Voor de kinderen dan. Voor ons niet. En hoewel het 9 van de 10 keer goed gaat met 5 in huis, heeft iedereen ook weleens behoefte aan bubbel-tijd. Herkenbaar? Lees dan snel verder en wie weet knutsel ook jij na het lezen wel je eigen stoplicht in elkaar. 😉

 

 

Eerder schreef ik al dat er meer overeenkomsten tussen het bedrijfsleven, het onderwijs en een gezin zijn, dan je in 1e instantie misschien denkt. Dit voorbeeld past daar ook helemaal in. Want het was onze dame van 7 die het meest behoefte aan bubbel-tijd had en met een mogelijke oplossing kwam, geïnspireerd door school: “Waarom zorgen we niet allemaal voor een eigen stoplicht?”. Na een goed teamoverleg tijdens de koffiepauze, besloten we het een kans te geven! En met succes.

“De methode is simpel, maar doeltreffend. En werkt zeker nu tijdens het thuiswerken werkt. Maar misschien ook straks op kantoor. Want kennen we allemaal niet die ene collega die precies aan je bureau staat als het eigenlijk helemaal niet uitkomt? Of misschien ben er wel 1!”

Kort samengevat staat het licht op rood als je écht gerust gelaten wilt (of in ons geval: moet) worden. Op oranje als je een beetje rust wilt, maar wel op vragen kunt antwoorden. En op groen als je zonder twijfel gestoord kunt worden. Een simpele, maar doeltreffende methode die zeker nu met het thuiswerken werkt. Maar wellicht ook straks weer op kantoor. Want kennen (of zijn!) we allemaal niet eens die collega die precies aan je bureau staat als het eigenlijk helemaal niet uitkomt?

Hoe ga jij in zo’n situatie te werk? Het belangrijkste overigens om van dit middel een succes te maken? 1. Je bent zelf verantwoordelijk voor het zetten van je stoplicht. Dus als jij vergeet hem op rood te zetten, mag je het de ander niet kwalijk nemen dat je aangesproken wordt. En 2, je hebt respect voor het stoplicht van de ander. Ook al snap jij niet waarom hij tijdelijk op rood staat: je stoort de ander niet. Ook daarin verschilt dit middel niet van andere middelen.

Waarin dit in de praktijk wél verschilt en waar veel teams een voorbeeld aan kunnen nemen? We spreken elkaar hier erop aan als er niet volgens de afspraken met het stoplicht omgegaan wordt. Niets meer, niets minder. Want houding en gedrag laten zich het best veranderen door elkaar constructief te blijven aanspreken. En dat kost tijd. En energie. Dus je begrijpt: mijn stoplicht staat af en toe ook gewoon op rood als het eigenlijk helemaal niet hoeft. 😉


icon_Podcast Deze blog is ook beschikbaar als podcast.

Deel dit bericht

En ja hoor, op veler verzoek, het 2de boek!

Image

Succesvolle verbindingen beginnen hier

9 Building Blocks of Change

Lees en leer alles over onze 9 Building Blocks of Change: dé werkwijze om succesvolle verbindingen te leggen.

Releasedatum over:
Zeker zijn van een exemplaar?Reserveer nu