PAW Patrol: Teamwork zoals het moet zijn!

Teamwork zoals het moet zijn!

PAW patrol

PTJ-201502

 

🎶 Als er een probleem is, in Avonturenbaai… Heb of ken je kinderen in de kleuterleeftijd, dan komt deze zin je vast bekend voor. Zo niet: het is de titelsong van PAW Patrol: een avontuurlijke actieserie over een reddingsteam dat bestaat uit 7 heldhaftige puppy’s.

“… wanneer een team een sterke leider heeft, worden ze vanzelf zelfsturend …”

De kinderserie heeft meer in zich dan je misschien in 1e instantie denkt.

Edwin en ik geloven ten 1e absoluut dat je het meest uit je team haalt als elk individu in zijn kracht staat. Moet je natuurlijk wel weten waar ieders kracht ligt. Zo duidelijk als bij de pups, zijn de verschillen binnen een team van een organisatie vaak niet. In 1e instantie dan. Want als je de juiste vragen tijdens de juiste sessie stelt, komen ze ook daar boven tafel.

Twee. Een team zonder leider werkt niet. Wij geloven ook niet in zelfsturende teams. Wel in teams die sterke leiders hebben. En wanneer een team zo’n sterke leider heeft, worden ze vanzelf zelfsturend. Maar een goede leider is essentieel om teamleden het vertrouwen te geven dat ze zelf de beste oplossingen kunnen bedenken. Hij inspireert. Geeft ruimte. Laat synergie binnen én tussen teams onderling ontstaan.

Synergie die, tot slot en als je het goed wilt doen, samenkomt in je communicatie. Want daar valt of staat elke actie mee. Hoe klein of hoe groot ook. Een open deur? Vast. Maar de praktijk laat zien, dat we het niet vaak genoeg kunnen benadrukken. Heb aandacht voor de gezamenlijke activiteiten! (het laatste niveau van de Lencioni-piramide).

Moet je binnenkort naar Avonturenbaai, maar zijn de niveaus in je team nog niet optimaal? Blader dan snel naar bijvoorbeeld 5 en 24 mei, 2 en 15 juni en 27 augustus in ons boek voor advies en inspiratie. Heb je nog geen boek? Bel me even, dan praat ik je live bij of bestel er gelijk 1. Enne…net zoals bij Paw Patrol is ook voor ons geen klus te groot en geen pup te klein. Dus kom maar op met die problemen. 😉

 

Deel dit bericht

En ja hoor, op veler verzoek, het 2de boek!

Image

Succesvolle verbindingen beginnen hier

9 Building Blocks of Change

Lees en leer alles over onze 9 Building Blocks of Change: dé werkwijze om succesvolle verbindingen te leggen.

Releasedatum over:
Zeker zijn van een exemplaar?Reserveer nu