Over innovatie in de polder

Over innovatie in de polder

Opa kijk ik vond op zolder…

PTJ-2019_Polderlandschap

 

ZeemeerminVroeger was ik zeemeermin. Volgens Edwin dan. En hij probeert het onze jongens te laten geloven. 😉 Want waar vroeger water was, daar ben ik geboren. Om zijn verhaal kracht bij te zetten, pakt hij Spotify en zoekt ‘De Zuiderzeeballade’ nog eens op. Ik verliet in 1997 de polder, maar mijn ouders, sommige vrienden, klas- en schoolgenoten van vroeger wonen er nog steeds. Regelmatig rijden we dus nog even op en neer.

“Houd de bestaande, fysieke relaties tussen mensen in stand. Online vervangt offline niet. Nooit!”

Zo ook een paar weken geleden om een bezoekje te brengen aan een echte boer! En zijn vrouw. En hun kinderen. Net zoals bij ons, lopen zaken en privé compleet door elkaar heen en genieten zij daar ook volop van. En, net zoals bij ons, willen zij ook net even anders zijn, dan de rest van hun concurrenten. Zo ontstond na de koffie en een rondleiding een mooi gesprek over innovatie op de boerderij.

En er ging een wereld voor me open! Van soja tot graan. En van stal tot maatschappij. Arjen zoekt naar innovatie en verbinding, dat is wel duidelijk. En blijkt ook uit het project Ik ben boer dat hij is gestart. De leidraad om te komen tot de invulling van zijn droom: een boerderij te hebben die je deelt met anderen. Letterlijk en figuurlijk. Mooi vind ik dat. Dat 2 – in 1e instantie totaal verschillende – werelden zo samen kunnen komen in een project.

publiekGelukkig zien we het steeds vaker. En steeds vaker zien we ook dat bedrijven daarom een online community opstarten. Want om tot nieuwe ideeën, inzichten en werkvormen te komen heb je anderen nodig. Maar alsjeblief vergeet niet dat een community meer is dan een online platform: houd de bestaande, fysieke relaties tussen mensen in stand. Online vervangt offline niet. Nooit!

De tijd vloog voorbij en voor we het wisten, was het tijd om dit heerlijke bezoek af te ronden. Maar niet voordat ik mijn koeltas volgeladen had met vlees van de Biefstukboeven! (h)Eerlijk stukken Hereford-vlees uit Arjens ‘achtertuin’. Little Miss Artichoke heeft er iets lekkers van gemaakt hoor. 😉 Met een grote glimlach verliet ik voor even weer de polder.

Met een extra reden om weer eens op en neer te rijden. Want Ik ben boer heeft er een fan bij hoor. Wie volgt?

 

Deel dit bericht

En ja hoor, op veler verzoek, het 2de boek!

Boek-9BBoC

Succesvol veranderen begint hier

9 Building Blocks of Change

Lees en leer alles over onze 9 building Blocks of Change: dé werkwijze om succesvol te veranderen.

Releasedatum over:
Zeker zijn van een exemplaar?Reserveer nu