Meer bereiken? Anders kijken!

Sommige dingen zijn simpel. Neem nu het drinken van een kop koffie bij mijn ouders. Zodra we hen willen bezoeken, weten we dat daar een enkele reis van 2 uur aan vooraf gaat. Dat kunnen we leuk vinden of niet: het is nu eenmaal zo. Natuurlijk maken we de reis zo aangenaam mogelijk. Voor de kinderen en dus ook voor onszelf. 😉 Soms hebben we daarbij hulp van anderen.

 

2-Stijn_op_A2

 

Zo testten we bijvoorbeeld onlangs de nieuwe app MsNosy met zijn allen. Niemand minder dan MsNosy zelf liet ons zien dat een saaie weg als de A2 toch heel interessant kan zijn. Op een educatieve en leuke manier gaf ze ons informatie over dingen we onderweg zagen, zonder dat je van de snelweg af hoefden. Na al die jaren heb ik voor het eerst de houten giraffe met sjaal gezien bij Boxtel!

En zo zie je maar: als je anders wilt kijken naar de dingen, dan zie je zoveel meer! Dat hoef je niet alleen te doen. Integendeel. Je kunt het vaak niet alleen. Je hebt iemand nodig die je uitdaagt anders te kijken. Neem nu die giraffe met sjaal. Wat MsNosy doet op de snelweg, doen wij als we veranderingen begeleiden met bedrijven. Het einddoel staat vast, maar de weg ernaartoe, maken we zo aangenaam mogelijk.

“Eigenaarschap van betrokkenheid wordt bepaald door 4 dimensies. Weet jij welke? Check de matrix in ons boek.”

Zeg eens eerlijk: Hoe aangenaam maak jij de reis voor je medewerkers naar je (nieuwe) eindbestemming? Hoor je de reacties van de kinderen op de achterbank: “Waar zijn we?”, “Is het nog ver?”, “Mam, ik heb last van hem”, “Ik heb honger”… Medewerkers doen precies hetzelfde. Maar je kunt ze natuurlijk betrekken bij de reis. Doe je dat goed? Dan ontstaat er eigenaarschap van betrokkenheid. En dat heb je nodig als je succesvol wilt veranderen.

Betrokken waren onze kinderen zeker ook bij MsNosy. Enthousiast hebben ze hun (ongezouten) mening gegeven en wordt die meegenomen bij de verdere ontwikkeling van de app. Eenmaal bij opa en oma aangekomen, moest MsNosy al snel plaats maken voor corona-proof knuffels, gezellige babbels, thee en koekjes. Sommige dingen zijn simpel. 😉


icon_Podcast Deze blog is ook beschikbaar als podcast.

Deel dit bericht

En ja hoor, op veler verzoek, het 2de boek!

Image

Succesvolle verbindingen beginnen hier

9 Building Blocks of Change

Lees en leer alles over onze 9 Building Blocks of Change: dé werkwijze om succesvolle verbindingen te leggen.

Releasedatum over:
Zeker zijn van een exemplaar?Reserveer nu