Koester nostalgie. Privé, maar ook zakelijk.

Koester nostalgie. Privé, maar ook zakelijk.

Blog_Chez

 

Begin dit jaar gingen we op pad. De meiden. Op weg naar de polder. Terug naar mijn roots. De mannen bleven thuis. En hoewel ik maandelijks nog wel een bezoekje breng aan de polder, was de aanleiding dit keer anders: de discotheek waar ik als puber naar toe ging, sloot namelijk definitief haar deuren. En just like old times gingen we met een deel van de vriendengroep van destijds uit! Nostalgie. En dat moet je koesteren. Privé, maar ook zakelijk.

Verjaardagen, geboortes, jubilea: wat mij betreft zijn het allemaal gebeurtenissen waar je zeker privé, maar ook als organisatie ‘iets mee moet’. Wil je echter écht nostalgische verbintenis creëren? Dan mag een reünie niet ontbreken. Op een authentieke manier kun je zo je doelgroepen van vroeger raken. Mits je natuurlijk weet wat er toen en nu bij hen speelt en je dus geluisterd hebt. En je je aan de nu geldende maatregelen houdt. 😉

Want het feit dat je doelgroep kent of niet, bepaalt of je in je eentje staat te feesten of, zoals in het geval van ‘mijn’ discotheek, geld kunt vragen voor een reünie en zelfs in de voorverkoop al je entreekaarten al verkocht kunt hebben. Ze hebben een gevoelige snaar geraakt bij hun doelgroep en een gevoel van overeenstemming gecreëerd. Raken jullie die snaar wel eens? Besteedt jullie organisatie tijd en aandacht aan gebeurtenissen die de verbinding tussen jullie en je doelgroep verbetert?

“Verbinding is niet te koop met enkel een marketingcampagne.”

Want het is de verbinding die het verschil maakt! Verbinding die overigens niet te koop is met een marketingcampagne. Practice what you preach geldt hier meer dan ooit, want mensen zijn niet gek en als iets niet uit het hart komt, voelen ze dat feilloos aan en zullen het ook niet laten hun ervaring te delen met anderen. Vroeger niet en nu niet. Wat dat betreft is storytelling niet nieuw als je het mij vraagt.

Uit mijn hart komt zeker dat ik een onvergetelijke avond – en deel van de nacht – heb gehad! Na afloop stapte ik in mijn oude bed. Just like old times. Alhoewel…nu lag er een lief klein meisje op mijn kamer. Terwijl ik de dansvloer onveilig maakte, bleef zij namelijk heerlijk bij opa en opa. Hoewel ze eigenlijk best mee had gewild. Stiekem lijkt ze meer op haar moeder dan ze misschien wil. 😉 Ach, als ook zij later van dit soort nostalgische avonden mag beleven, komt het helemaal goed met haar!

 

Deel dit bericht

En ja hoor, op veler verzoek, het 2de boek!

Image

Succesvolle verbindingen beginnen hier

9 Building Blocks of Change

Lees en leer alles over onze 9 Building Blocks of Change: dé werkwijze om succesvolle verbindingen te leggen.

Releasedatum over:
Zeker zijn van een exemplaar?Reserveer nu