Keep calm and Fiep on!

Oh wat heb ik genoten van de post van Bianca over haar Fiep. Zo herkenbaar. Zeker die fashion police. 😄 Uit de reacties bleek dat veel mensen gelukkig ook zo’n Fiep hebben. In de vorm van een mens, dier of plek of wat dan ook. En dat is mooi. Heel mooi. Speciaal voor al die Fiepen deze blog: omdat het bijna zomervakantie is zij misschien ook wel eens wil chillen met een kinder-cocktail of portie bitterballen.

 

Bitterbal

 

Ben je op zoek naar (meer) antwoorden op eenzelfde vraag? Pak dan eens pen en papier en teken allemaal rondjes. Teken vervolgens zoveel mogelijk figuurtjes met dit rondje als basisvorm. Aangezien je waarschijnlijk als 1e aan een smiley en een zonnetje denkt, krijg je die vast van me cadeau! Kun je deze oefening met anderen doen? Inspireer elkaar dan met jullie figuren en ervaar de kracht van samen brainstormen dankzij divergent denken.

“Zodra je een proces uittekent, kom je erachter dat wat in 1e instantie een simpel iets lijkt, in de praktijk vaak een stuk complexer is”

Samen koffie drinken is overigens ook goed voor de verbinding. Als je eens wilt weten wat er allemaal precies bij een bepaald proces komt kijken, teken het maken ervan dan in detail uit. Tijdens het tekenen, kunnen jullie uiteraard van je bakkie genieten. En kom je erachter dat er bij zo’n ogenschijnlijk simpel ritueel meer komt kijken dan je in 1e instantie denkt. We doen stiekem namelijk heel veel handelingen zonder daar echt bij stil te staan. Je kunt je voorstellen dat je dat in sommige projecten elke stap beter goed beschrijft.

Goed, als je dan toch samen bent en van A naar B loopt: kijk tijdens die wandeling dan eens naar 1 specifiek ding of vorm en kijk waar je dat allemaal tegenkomt. Met deze oefening sla je 3 vliegen in 1 klap: Je hebt bewogen, bent op je nieuwe bestemming en heb je divergent denken nog eens aangezet! Zo zie je maar…ook tijdens een normale werkdag, kun je dit soort kleine oefeningen inzetten voor een beter eindresultaat.

Smaken deze tips naar meer? Schrijf je dan in voor onze gratis online zomersessie ‘Meer bereiken? Anders kijken’ of kijk in ons boek. En voor alle lieve Fiepen: Speciaal voor jullie tekende Mirjam onze Harold in zijn dolfijnen-zwembroek met surfboard. Dus als je tijdens die zomersessie of na het chillen wilt kleuren: download de kleurplaat dan gratis.

Fijne vakantie en keep up the good work! Proost op jullie. 🍸


Deel dit bericht

En ja hoor, op veler verzoek, het 2de boek!

B2022_9BBoC_cover_concept

Bouw je eigen succesvolle verander-strategie

9 bouwblokken en hun niet te missen effect

Lees en leer alles over ons model van de 9 Building Blocks for Connection: dé werkwijze om succesvolle verbindingen te leggen.

Releasedatum over:
Zeker zijn van een exemplaar?Reserveer nu