Inspiratie is alles. Alles is inspiratie.

Inspiratie is alles

Alles is inspiratie

Wandel-inspiratie

 

Ik weet het nog goed. Als externe adviseur zat ik in een projectgroep GGZ toen de POH-GGZ (praktijkondersteuner Geestelijke GezondheidsZorg) ineens zei: “Mirjam, ik vind het zo bijzonder hoe jouw hersenen werken…” Uh…ik weet niet hoe het bij jou zit, maar als iemand uit de geestelijke gezondheidszorg zoiets opmerkt, denk ik gelijk: Is er iets mis met mij? Werken mijn hersenen niet zoals ze zouden moeten werken? Ben ik anders?

“Hoe vaak maak je bijvoorbeeld een lunchwandeling? Na afloop ben je tot 60% creatiever dan als je niet was gegaan.”

Nu hebben we een grote klik met deze klant en spreekt mijn gezicht in dit soort situaties boekdelen, dus deelde ik gelijk lachend de vragen die door mijn hoofd schoten. Gelukkig was haar opmerking enkel bedoeld om aan te geven dat mijn creatieve manier van denken uniek was en een meerwaarde had voor het projectteam.

Later in de auto, dacht ik nog eens na. Want hoe zit dat dan precies met mijn brein? Ik weet het ook niet hoe ik aan die ideeën kom. Ze komen ‘gewoon’. Zo denk ik nu eenmaal. En weet je, ik denk dat jij ook zo kunt denken. Alleen heb je er misschien niet altijd de tijd en rust voor om het aan te durven. Of mag je het misschien niet.

Maar het zit soms in kleine dingen die je makkelijk kunt toepassen. Hoe vaak maak je bijvoorbeeld een lunchwandeling? Na afloop ben je tot 60% creatiever dan als je niet was gegaan. Heb je ons boek? Blader dan eens naar 27 april, 4 juni, 7 september of 27 december. Daar vind je verschillende korte oefeningen die je creativiteit een boost geven.

Wat dat betreft is creativiteit niet meer, maar ook niet minder dan een vaardigheid die je kunt ontwikkelen. En geloof me: hoe meer je oefent, hoe beter je wordt! En hoe meer je alles als bron van inspiratie gaat zien. Van natuur (weet je de column over het jaarverslag nog?) tot kinderen (vaak genoeg aanleiding voor mijn columns 😉). En van huisdier (bedankt Max!) tot een POH-GGZ die iets zegt in een projectgroep. 😉

 

Deel dit bericht

En ja hoor, op veler verzoek, het 2de boek!

Boek-9BBoC

Succesvol veranderen begint hier

9 Building Blocks of Change

Lees en leer alles over onze 9 building Blocks of Change: dé werkwijze om succesvol te veranderen.

Releasedatum over:
Zeker zijn van een exemplaar?Reserveer nu