Groeten uit…

05_icoon_BlogGroeten uit…

Blog-Handstempel_2…Onze achtertuin. De veranda om precies te zijn. Onze achterburen waren juist terug van vakantie en wij hadden op hun hond gepast. Ze kwamen haar weer halen. De stempel op hun handen vertelden ons dat ze de avond ervoor nog een feestje hadden gehad. De stempel…kijk…de stempel… Edwin pakte zijn telefoon en legde hem snel vast. Zo’n 2 hadden we namelijk nog niet!

Het cijfer 2 is voor ons speciaal. Hij slaat namelijk op Edwin en mij, maar net zo goed op jou en ons. Echte partners werken immers samen. Wij willen en kunnen niet zonder jou, jij niet zonder ons. Want alleen ga je sneller, maar samen kom je verder en…is veel plezieriger. 😉 Om dat verhaal kracht bij te zetten, zoeken we al vanaf het begin naar bijzondere 2’s. Elke 2 heeft zijn eigen verhaal.

Milan-2Nee, ik ga je niet vermoeien met elk verhaal afzonderlijk. Maar eentje wil ik je niet onthouden. Als je ons volgt op Facebook had je het wellicht al gelezen: zelfs in Milaan wordt er aan ons gedacht! Die grote rode 2 komt namelijk van een vriendin die alleen bij het zien van een 2 al aan ons moest denken. Bijzonder dat soort extra aandacht in de vorm van een klein kort berichtje.

“Alles wat je echt aandacht geeft groeit. Groei is dan ook veel meer dan een cijfer.”

Weet je, alles wat je echt aandacht geeft, in welke vorm dan ook, groeit. Groei is dan ook veel meer dan een cijfer. Natuurlijk heb je groei dat je keihard kunt aantonen met cijfers. Je zou het kwantitatieve groei kunnen noemen. Maar net zo goed heb je kwalitatieve groei. En dat is een stuk lastiger vast te pakken en te meten. Maar het is er wel degelijk. En…het is minstens zo belangrijk voor een organisatie dat medewerkers groei op dat soort vlakken doormaken.

Ik kijk naar de wilde bloemen in onze tuin. Dat die groeien is wel duidelijk! Heerlijk om op zo’n zomerse dag als vandaag buiten te kunnen werken. En het schrijven van onze eigen column voelt toch iets anders dan werken voor klanten. Dus was het ook niet zo erg dat we, het uur dat volgde, afdwaalden met onze gedachten en herinneringen aan de verschillende 2’s ophaalden! Want die 2’s zijn zoveel meer dan een cijfer…

Lees meer maandelijkse blogs van Mirjam

 

Deel dit bericht

En ja hoor, op veler verzoek, het 2de boek!

Boek-9BBoC

Succesvol veranderen begint hier

9 Building Blocks of Change

Lees en leer alles over onze 9 building Blocks of Change: dé werkwijze om succesvol te veranderen.

Releasedatum over:
Zeker zijn van een exemplaar?Reserveer nu