2021_icoon_Opleiden

Culinair concepting

Bijdragen aan verbinding en resultaat dankzij de liefde voor gezond eten

Blog_Buitenkeuken

 

Eten verbindt. En wij ontwikkelen sterke concepten waarin die verbinding centraal staat. Eigenlijk dus heel logisch dat we intensiever gaan samenwerken met Little Miss Artichoke. (Little Miss Artichoke helpt groentetelers hun product in het zonnetje te zetten zodat consumenten anders naar groenten gaan kijken. Innovatieve recepten zonder suiker en met groenten in de hoofdrol zijn het resultaat).

Verrassende combinaties…

Stel je hebt in je koelkast nog een paar ingrediënten liggen die in 1e instantie niet echt een gerecht vormen. Wat doe je? Het is een simpele vraag, maar je kunt er van alles op antwoorden:

  • Ga je naar de winkel en koop je de aanvullende producten om er wel een geheel van te maken?
  • Ga je naar de winkel en koop je totaal iets anders dat je vervolgens maakt?
  • Bel je de plaatselijke afhaal Chinees, pizzeria of frituur en laat je iets bezorgen?
  • Ga je uiteten?
  • Kijk je wat je met de ingrediënten die je in huis hebt, wèl kunt maken?
  • …..

…met bestaande ingrediënten

Maak die vergelijking nu eens met een team of organisatie. Natuurlijk, als je van scratch af aan iets mag opbouwen, selecteer je precies die mensen (ingrediënten) die nodig zijn voor een top-team (gerecht). Maar in de praktijk werkt het vaak niet zo. Dus focussen we op de laatste antwoordmogelijkheid: wat heb je in huis en wat kun je daarmee doen, zodat je anderen met het eindresultaat kunt verrassen?

Eens je aan deze combinatie hebt geproefd, wil je niets anders meer.

Hoe dan?

EssentiedenkertjesIn een inspirerende omgeving met dito keuken, leggen we de essentie bloot in de verbinding tussen mensen, processen en structuren. De rode draad hierbij is eten. De verbinding wordt allereerst figuurlijk in kaart gebracht. Door bijvoorbeeld verschillende Essentiedenkertjes te gebruiken die uiteraard te linken zijn aan de keuken en alles wat daar gebeurt.

Daarna is het tijd voor de praktijk. Horen, zien, proeven, ruiken en voelen staan hierbij centraal. Voor jullie en voor ons. We observeren, leggen patronen vast, kijken naar onderlinge verhoudingen, taakverdeling, coachen jullie ‘on the job’ en dagen jullie uit het beste resultaat naar boven te halen.

Deze werkvorm is veel meer dan een teambuilding of kookworkshop. Het is een werkvorm waarin the best of both worlds samenkomen.

Voorkennis?

Die heb je niet nodig. Gewoon zijn zoals je ook op je werk bent, werkt het beste. Het is wel fijn als je open staat om de dingen eens van een andere kant te zien. Maar het moet niet. Dan hebben wij gewoon wat extra werk. 😉  Een ervaren thuis- of hobbykok hoef je ook zeker niet te zijn. Het gaat namelijk niet zozeer ‘wat’ we maken, maar veel meer ‘hoe’ we het maken.

Resultaat?

Je leert als individu, team of organisatie groeien vanuit kansen en krachten. De samenwerking wordt beter en het verrassende resultaat zorgt voor meer effectiviteit en efficiency. Na afloop krijg je een visualisatie van de verbinding mee, zodat je in 1 oogopslag kunt zien waar jullie sterktes liggen en waar de ontwikkelpunten. Als je wilt koppelen we daar vervolgstappen aan vast.

Uiteraard eet je hetgeen we met z’n allen gemaakt hebben ook lekker op en krijg je het recept mee naar kantoor, zodat je je collega’s kunt verrassen.

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Schakel je liever rechtstreeks met Little Miss Artichoke dan kan dat natuurlijk ook.

Over Little Miss Artichoke

In de keuken van Little Miss Artichoke is het makkelijker gedaan dan gezegd om suikervrij eten voor het hele gezin. Zonder dat je in moet leveren op smaak, variatie en gemak. Meer weten? Neem een kijkje op haar site.

 

Deel dit bericht