In 8 stappen scoren met je (innovatieve) projecten

Werkwijze

Alles of iets!

 
Image

1. Analyse context

Als je niet weet waar je nu staat, weet je nooit welke stappen je precies moet zetten om daar te komen waar je zou willen staan. En waar is dat eigenlijk? We analyseren de context en omgeving van jullie project, zodat er een helder uitgangspunt ontstaat.
Image

Image

2. Inzichten

Als je weet waarom iemand zich wel of niet aangesproken voelt, geeft dat inzicht in zijn drijfveren en kun je daar met communicatie op inspelen. Daarom focussen we op de inzichten die er echt toe doen en daadwerkelijk leidend zijn voor je communicatie. Uit deze waardevolle inzichten trekken we vervolgens conclusies.

3. Positionering

Op basis van onder andere jullie merk, doelgroep(en), concurrentie en trends, kiezen we samen een positie voor het project. Je moet in deze stap keuzes maken. Dus vertellen we ook altijd de consequenties en hoe er vastgehouden kan (moet) worden aan die keuzes.
Image

Image

4. Propositie

Welke waarde voeg jij toe met je project? We formuleren een uitgekristalliseerde boodschap die de absolute kern van jullie onderscheidende vermogen (stap 3) in zich heeft en iedereen kan onthouden. Zeg dus maar dag tegen containerbegrippen.

5. Strategie

We geven antwoord op de vraag welke bijdrage strategische communicatie kan leveren aan het uitgangspunt (stap 1). Je ontvangt van ons een handig, doeltreffend en praktisch plan waarin staat wat, waar, wanneer, hoe en aan wie je moet communiceren om je doelstellingen te halen.
Image

Image

6. Concept

Jullie strategie vertalen we door in een creatief concept dat jullie doelgroep aanspreekt in zijn eigen belevingswereld. Woord, beeld en gedrag dragen ieder hun steentje bij aan het grotere verhaal. Daarom mag je van ons altijd een fysieke vertaling van het concept verwachten. Het concept betrekken op je eigen dagelijkse werkzaamheden wordt daarmee een stuk gemakkelijker.


7. Content

Image

Image

8. Media


Make it simple.
Make it memorable.
Make it inviting to look at.
Make it fun to read.

Leo Burnett

Delen? Graag!

Dit vind je misschien ook interessant