Tante Loes

De oudste lezer van mijn blogs, voor zover ik het weet dan, is vandaag jarig. 85 kaarsjes mag ze op haar taart uitblazen. Ze is geen zakenrelatie, alhoewel ik heel goed met haar over ons werk kan praten. Ook is zij geen oma, alhoewel ik altijd heel erg word verwend als ik daar ben. Zij is geen bloedverwante, alhoewel ik haar maar wat graag ‘tante’ noem. Maar ze is degene die, zonder dat ze het weet (tot nu toe dan!), een werkwoord is bij ons in huis: Tante Loes.

“Anders ga je even lekker Tante Loezen vanavond”…is een zin die regelmatig klinkt. Tante Loezen staat voor ‘in je eigen bubbel lezen’. Wat en waar is aan jou. Hoe dat zo komt? Tante Loes geeft me steevast een boek van mijn favoriete schrijfster voor mijn verjaardag. Ook zij gelooft namelijk in de kracht van een boek. Nieuwe kennis, betere concentratie, scherper brein, empathischer, betere analytische vaardigheden en meer rust als ik de onderzoeken moet geloven…ik zou het voor minder doen!

Ik gun iedereen zo’n ‘Tante Loes-moment’. Het liefst elke week. Haal je dat? Elke week? Zeg eens eerlijk: waar, wanneer en waarom las jij voor het laatst een boek? En wat heb je er vervolgens mee gedaan? Met het boek en je extra kennis. Niets zo leuk om jouw favoriete exemplaar door te geven aan een collega en hem te vragen naar zijn favoriet. Gek? Misschien. Waardevol? Zeker! Probeer het maar eens.

Na het lezen van elkaars boek, hebben jullie elkaar namelijk hoe dan ook beter leren kennen. Nog zonder een woord gesproken te hebben! Het boek dat je geeft en krijgt zegt namelijk iets over jou/je collega als persoon. En goede samenwerking begint nu eenmaal met elkaar leren kennen. Vanuit daar kun je verder bouwen aan de verbinding. Het is overigens die verbinding die centraal staat in ons nieuwe boek.

Boek? Jullie? Weer? Jazeker! Over de 9 blokken die we ontwikkelden. Over de verbinding. En hun niet te missen effect op organisaties. Uiteraard krijgt de oudste lezer van mijn blog een gesigneerd exemplaar. Dan kun je in de zomer gegarandeerd lekker Tante Loezen met een boek waarmee je het verschil maakt binnen jouw organisatie.

 

 

 


 

Deel dit bericht