Verhuizen bij de Rabobank

Case

Verhuizen bij de Rabobank

Image

Why

Duurzaam, innovatief en functioneel waren ook in 2012 al niet meer weg te denken uit de maatschappij. Rabobank, dichtbij en in handen van de leden, huisvestte in meerdere oude gebouwen die niet meer paste bij het DNA van de bank.

What

Verhuizen naar een nieuw pand was de oplossing. Een pand dat, bij de oplevering, niet alleen 1 van de meest duurzame gebouwen van de regio is, maar ook slechts 120 werkplekken voor 170 medewerkers telde. De invoering van Het Nieuwe Werken liep dan ook parallel.

How

Verhuizen is niet zo simpel als inpakken en wegwezen. Het loslaten van het vertrouwde pand en manier van werken zorgt vaak voor onrust, impact en vragen. Daarom introduceerden we een verhuisteam dat elke maand aansloot bij het overleg met de directie en architect.

Zij waren tevens het aanspreekpunt voor hun directe collega’s en mochten meebeslissen over bijvoorbeeld het soort stoelen, de koffiemachine, de blowers op het toilet, etc. We richtten een ruimte in, gingen regelmatig kijken, ontwierpen een plattegrond, schreven een maandelijkse nieuwsbrief, richtte een plek in op intranet.

En...organiseerden natuurlijk een spetterende openingsfeest voor medewerkers, hun familie, buren, stakeholders, etc. En na het feest kregen ze uiteraard de tijd en ruimte om te wennen aan de nieuwe situatie en locatie en werden vragen, ideeën en tips altijd serieus opgepakt.

Image Image
Dit vind je misschien ook interessant