Implementatie persoonsgerichte zorg binnen huisartsenpraktijken

Case

Persoonsgerichte zorg bij IZER

Image

Why

De komende jaren zullen de zorgvraag en -kosten in Nederland blijven toenemen. Tegelijkertijd mag de betrokkenheid van de huisarts bij zijn/haar patiënt niet verkleinen of de kwaliteit van leven van zijn/haar patiënten minder worden.

What

Dé oplossing om deze trend te stagneren, is subsitutie van zorg. Eerstelijns ketenzorggroep van huisartsen in de regio Rotterdam-Rijnmond IZER, zet daarom flink in op persoonsgerichte zorg. Maar een verandering van zorgverlenen door de huisartsen en POH’s is echter niet vanzelfsprekend. Dus vroegen ze ons begin 2018 hen te begeleiden bij dit 3-jarig traject.

How

Samen met het projectteam, zetten we de eerste maanden verschillende stappen om zoveel mogelijk huisartsen te betrekken en te motiveren. Bij elke stap die we zetten kijken we naar de organisatie, communicatie en motivatie. Van de zender(s) én de ontvanger(s). Te beginnen met een kick-off tijdens de POH-dag. En aangezien het verhaal op die dag moest staan, werkten we daarvoorafgaand aan het concept, het strategische plan en hielpen we met de ontwikkeling en uitvoering van verschillende middelen (o.a. blogs, banners, folders, kaartjes, teksten website, etc.)

Image

Het doel? In 2021 moet 90% van de aangesloten huisartsen persoonsgerichte zorg leveren.

Dit vind je misschien ook interessant