Implementatie persoonsgerichte zorg binnen huisartsenpraktijken

Mirjam GoesCases-Advies

Implementatie persoonsgerichte zorg

binnen huisartsenpraktijken


Eerstelijns ketenzorggroep van huisartsen in de regio Rotterdam-Rijnmond, IZER zet flink in op persoonsgerichte zorg. Maar een verandering van zorgverlenen door de huisartsen en POH’s is echter niet vanzelfsprekend. Dus vroegen ze ons begin 2018 hen te begeleiden bij dit 3-jarig traject.

Het doel? In 2021 moet 90% van de aangesloten huisartsen persoonsgerichte zorg leveren. Daarom zetten we komende maanden verschillende stappen om hen zoveel mogelijk te betrekken en motiveren. Bij elke stap die we zetten kijken we naar de organisatie, communicatie en motivatie. Van de zender(s) én de ontvanger(s). Te beginnen met een kick-off tijdens de POH-dag.

Image

Persoonsgerichte Zorg

Dankzij verbreding naar verbetering
 • Een training van Mirjam en Edwin geeft nieuwe inzichten en praktische handvatten op basis van actuele informatie en heldere voorbeelden.

  Petri Zandijk - Sr. Marketing & Communications Specialist Holmatro Rescue equipment

 • Zeer inspirerend, pittig en leerzaam. Een geweldig duo dat elkaar aanvult en aanvoelt in alle facetten.

  Maayke Snelting - Communicatieprofessional Brabants Landschap

 • Mirjam en Edwin zijn een verademing: persoonlijk, oprecht, betrokken, behulpzaam en recht door zee. Beter gezegd 'anders dan anders!

  Scarlett van Kakerken - Corporate Communications Rijkswaterstaat

 • Praktisch, actueel én realistisch. Veel geleerd in korte tijd. Samen met Edwin geeft Mirjam een dynamische en afwisselende cursus in een open sfeer.

  Lenny van der AA - Communicatieadviseur Woonstichting

 • Essentiedenkers bezorgde ons dankzij hun ervaring en tips and tricks een prachtige brainstorm-ervaring! Al fietsend langs concepten als "Strategisch advies", "Training", "Cases", "Team" en "Koffie" kregen we een helder beeld van de essentie van ons idee, de aanpak en way ahead. Great job!

  Bram Couwberghs - Senior Business Development Manager IBM

 • Betrokken en kritisch! Op daadkrachtige wijze een stevige bijdrage leveren aan de doorstart van het project. Adviezen hadden betrekking op de hele implementatie-strategie, zodat we echt stappen konden zetten

  Esther van den Hende Projectmanager PoZoB