0706_TOP_Cirkel-van-Invloed

Cirkel van betrokkenheid

Image Cirkel van betrokkenheid

LEER

0706_Cirkel-van-Invloed

Energievreters, zoals die van 16 mei, ben je liever kwijt dan rijk. Stephen Covey (2004) bedacht een theorie die je hierbij een handje helpt. De cirkel van invloed en betrokkenheid.

Het principe is simpel. In welke cirkel zit die energievreter? In de cirkel van betrokkenheid? Laat het dan snel los, want jouw inspanningen leveren weinig tot niets op: je kúnt er nu eenmaal niets aan doen. Het blijven proberen kost je tijd en energie en levert vaak alleen maar (nog) meer frustratie op.

Zit de energievreter in de cirkel van invloed? Bedenk dan wat een 1e stap kan zijn om er iets aan te doen en zet die stap!

Door je bewust te worden waar jouw energievreters zitten en zelf stappen te zetten als je er iets aan kunt doen, maak je de cirkel van invloed beetje bij beetje groter. En die andere dus kleiner. En dat zorgt weer voor meer energie!

 

Meer over invloed

Meer weten over modellen? Check ons boek, we behandelen er zo’n 90


Pellen tot de kern

372 tips voor je organisatie, motivatie en communicatie

Boek_wit_PRIJSDit praktische boek (hardcover, A5, 400p.) dwingt je namelijk minstens elke dag even na te gaan wat ook alweer de essentie is van je organisatie, motivatie en communicatie.

En dat hoeft niet altijd lang te duren. Inspirerende quotes, worden afgewisseld met reflectievragen, serieuze en luchtige opdrachten. Of met 1 van de 90 theorieën en modellen die het boek beschrijft.

Je start gewoon op de dag dat je het boek krijgt en een jaar later heb je heel wat bereikt. En kun je nog meer bereiken door gewoon weer van voor af aan te beginnen in het boek.

Want die kleine stapjes samen maken uiteindelijk het grote verschil!

Bestel dit boek nu!

 

Deel dit bericht