pepernoten

We pay it forward. En jij?

05_icoon_Blog We pay it forward.

En jij?

pepernotenSpotify speelt sinterklaasliedjes, de kindjes zijn aan het knutselen, de haard (ok, gaskachel ;-)) brandt, de hond snurkt en in de keuken ruikt het naar de zelfgebakken Essentiedenkers-pepernoten voor onze trouwste klanten. December. Ik vind het een heerlijke maand. Dat komt met name omdat ik het gewoon leuk vind om te geven. Niet alleen in december.Een klein cadeautje als we een nieuw stiefkonijntje krijgen (die van de buren waarop we zo af en toe oppassen!). Een warme maaltijd voor een vriendin als haar hoofd daar even niet naar staat. Of een paar gele sneakers voor Edwin, zodat hij helemaal in stijl onze trainingen kan geven. Ik word er blij van!Zakelijk doen we ook graag dingen waar we blij van worden. Anderen verrassen met onze adviezen en ideeën hoort daar zeker bij. Echt onbetaalbaar is echter de reactie van een start-up als we zeggen dat ze de positionering van ons cadeau krijgen. Elk jaar kiezen we er 1 uit en helpen we hen in woord, beeld en gedrag een onderscheidende positie in te nemen.

“Want enkel als je je mening uitspreekt, kan een verandering op gang worden gebracht.”

Hoe help jij anderen? Zeker in deze maand wil ik je vragen eens te kijken hoe jij het verschil voor een ander kunt maken. Kijk ook eens naar jullie organisatie: wordt het delen van kennis en ideeën gestimuleerd? En past dat bij wie je bent of zie je dat misschien liever anders? Ga het gesprek dan eens aan en deel je mening.

Want enkel als je je mening uitspreekt, kan een verandering op gang worden gebracht. Dus spreek je mening uit en laat me weten welke start-up hulp kan gebruiken bij de positionering en in 2019 het rijtje van Goedgewerkt! en Logopedie met Lindsay mag aanvullen. Pay it forward en maak dat verschil voor hem of haar! Omdat het gewoon leuk is om te geven. Oók in december.


Lees meer maandelijkse blogs van Mirjam

 

Deel dit bericht