Wat zou het toch mooi zijn als…

Wat zou het toch mooi zijn als...

Image

1 januari 2018: 00.00u. Op onze arm hebben we ieder een slaperig kindje en proosten op het nieuwe jaar. Het is het jaar waarin we 10 jaar bestaan! 10 jaar alweer. In die 10 jaar ging ik van vrijgezel naar getrouwde vrouw met 3 kinderen en een hond. En van communicatieadviseur in loondienst naar zaakvoerder van Essentiedenkers.

Wat zou het toch mooi zijn als 2018 het jaar wordt waarin dat essentiedenken een nog grotere rol krijgt. ‘Wat zou het toch mooi zijn als…’. Het is een zin die je wens uitspreekt, maar het net even anders verwoordt dan een keiharde doelstelling. Ik leerde hem tijdens de workshop Spring uit je Box waarin ik op zoek ging naar nog meer manieren om ons boek onder de aandacht te brengen. Hoe ziet jouw ‘Wat zou het toch mooi zijn als…’-zin eruit?

Tenzij je niet voor resultaat gaat, houdt het echter niet op bij deze zin… Wij gaan wel voor resultaat, dus is een vervolgvraag vereist: ‘En hoe kun je daarvoor zorgen?’. Het niet stellen van deze vraag is overigens ook waarom 9 van de 10 keer een goed voornemen niet wordt gehaald. Die zijn namelijk niet concreet genoeg.

"9 van de 10 goede voornemens worden niet gehaald,
omdat ze niet concreet genoeg zijn"

Goed. In ons geval betekent het dat je het boek natuurlijk los kunt kopen. Maar ook dat je verschillende workshops naar aanleiding van het boek kunt volgen. Workshops waarin we in 1 dag pellen tot de kern en samen kijken wat de essentie is van jou en jouw organisatie. En wat betekent het in jouw geval?

Kijkend naar het vuurwerk met de champagne in onze hand, zijn ervan overtuigd dat het ons gaat lukken essentiedenken een nog grotere rol te geven. En als we ‘de boeken’ moeten geloven, is geloof in jezelf 1 van de belangrijkste voorwaarden om iets te laten slagen. Al geloof ik nu dat onze kindjes niets liever willen dan weer terug hun warme bedje opzoeken. We stoppen ze onder, geven ze een kus en zijn ervan overtuigd dat we 3 prachtige kinderen hebben.

Delen? Graag!


No grid was found for: ED-2019_Bloglijst.

Geen column missen?

Meld je aan en ontvang een berichtje als onze nieuwe column live staat!