DeathOfTwitter

To tweet or not to tweet: that’s the question

05_icoon_Blog To tweet or not to tweet: that’s the question

DeathOfTwitterDe lijstjes met trends voor 2020 vliegen me om mijn oren als ik op zoek ben naar de laatste cijfers over het gebruik van Twitter. En nadat ik weer eens een half uur op social media heb rondgestruind zonder enig concreet resultaat, besluiten we dat het genoeg is geweest.

“We doen het niet voor niets. En dan heb ik het niet gelijk over keiharde euro’s, maar wel over de energie die je ergens van krijgt.”

Van die ene interactie per week kunnen we onze boterham niet smeren. En dus trekken we de stekker uit Twitter.

Voordat je me probeert te overtuigen – zoals sommigen deden toen we met Facebook zakelijk stopten – we hebben het geprobeerd. Echt. En goed ook. Want hé…net zoals met alles: we doen iets goed, of we doen het niet. Maar hé…net zoals met alles: we doen het niet voor niets. En dan heb ik het niet gelijk over keiharde euro’s hoor, maar net zo goed over de energie die je van iets krijgt.

En van Twitter kregen we die gewoon niet genoeg. Ondanks dat het leuker is sommige tv-programma’s met Twitter-commentaar te bekijken of accounts als @japked te volgen. Op het moment dat ik op zoek was naar extra bewijsmateriaal om onze keuze kracht bij te zetten, wist ik eigelijk al genoeg. Hoeveel extra argumenten moet ik vinden. En waarom? En voor wie?

Heb je die vraag ook wel eens aan jezelf gesteld? Hoe vaak ben jij eigenlijk op zoek naar extra argumenten? En zoek je die dan om jezelf te overtuigen of juist iemand anders? Ik gebruik ze met name om mezelf extra te overtuigen. Want vaak heeft de halve wereld om me heen al gezegd dat het OK is en ze het eens zijn met mijn advies. Als je het dan over verloren energie hebt…

De illusie dat ik nu zeeën van tijd ga hebben, heb ik zeker niet. Maar ik probeer wel vaker mijn ‘energy boosts’ dagelijks te ervaren. En als blijkt dat ik ze structureel niet (meer) heb, dan breng ik er verandering in. Zoals nu met Twitter. Beargumenteerd, onderbouwd en gecommuniceerd. Want hé…want ook stoppen met iets doen we natuurlijk goed. 😉


Lees meer maandelijkse blogs van Mirjam

 

Deel dit bericht