BigBen

Timing is alles

05_icoon_Blog Timing is alles…

BigBenTsja en daar zat ik dan. Zo lekker voorbereid als ik ben, had ik de blog voor april al af voordat het coronavirus opdook. Hij ging nota bene over verbinding. Nou, als íets ons nu verbindt is het het virus wel. Hij ging. Je leest het goed. Want ik besloot een andere blog te schrijven. Want een perfecte timing is nu eenmaal cruciaal. En niet enkel bij het schrijven van een blog.

“Om jou (en je kinderen!) te inspireren en uit te dagen, delen we elke dag dat we ‘in ons kot’ moeten zitten een pagina uit ons boek”

Iemand feliciteren voor zijn verjaardag als hij niet jarig is, is raar. En eigenlijk zou je dat voorbeeld ook voor alle andere boodschappen voor ogen moeten houden. Met andere woorden: verplaats je in de ontvanger. Stel jezelf vragen als: Waarom wil ik iets zeggen? Is dat logisch? Welke relatie hebben we met elkaar? Komt het uit dat ik iets wil zeggen of sturen? Valt mijn bericht op? Kan de ander zijn vragen stellen? Spelen met de timing van je boodschappen kan je daarbij helpen. Probeer het eens en laat me het resultaat weten.
Er is overigens wel 1 uitzondering. En dat is als je je met de communicatie rondom een crisis bezighoudt. Zoals nu in tijden van corona. Spelen met de timing kun je dan beter niet doen. Focus je in dat geval op leiderschap en empathie, want daar hebben je interne en externe doelgroepen nu de meeste behoefte aan. Weet je niet helemaal zeker (meer) hoe je dat het beste kunt doen? Je mag altijd even mailen, appen of bellen: we helpen je graag.

En hoewel we niet kunnen helpen zoals zorgprofessionals dat doen, willen we wel ‘iets’ doen. Dus besloten we dat we elke dag dat we ‘in ons kot’ moeten zitten, 1 van onze 372 tips uit ons boek delen. Om je te inspireren en uit te dagen. Doe er je voordeel mee! Had je ze nog niet gezien? Haal dan snel je achterstand in en kijk op onze site. Voor je het weet zijn ze weer weg. 😉

Want je weet: timing is alles. Ook hier. En ook als het gaat om de maatregelen tegen het coronavirus. ‘To flatten the curve’, blijf ik nog even in mijn kot en inspireer je gewoon virtueel. Met onder andere weer een nieuwe blog. En ik beloof je, zodra dit alles achter de rug is, deel ik de eerstgeplande blog met je. Ben ik toch alvast voorbereid. 😉

 

Meer over leiderschap


Lees meer maandelijkse blogs van Mirjam

 

Deel dit bericht