Slaap wel

Slaap wel

Ik slaap best goed. En 9 van de 10 keer slaap ik in 1 stuk door tot de volgende ochtend. Heerlijk. Luxe ook, want ik weet dat dit niet iedereen is gegeven. Of je nu kinderen hebt of niet. Raak ik mijn kussen, dan ben ik vaak al in dromenland. Ideeën komen bij mij dus ook niet net voor het slapen gaan. Die krijgen simpelweg geen kans. 😉

Ideeën komen bij mij – en overigens bij iedereen – op momenten dat ik er juist niet aan denk. Soms op handige momenten, soms op hele onhandige momenten! Soms zijn het er veel, soms weinig. Zijn het er meer dan 7, dan heb ik ‘pech’. Want meer kan ons kortetermijngeheugen niet onthouden. Of je moet je ideeën natuurlijk gaan vastleggen.

En dan ga je dus in de weer met Braintoss, Trello, Mindmapper, lijstjes in Word of Excel of gewoon de ouderwetse notitieblokjes. In je tas, op je werkplek, in de keuken, in de badkamer, oh, ook nog eentje naast je bed, want je voor stel dat. En wist je dat er zelfs notitieblokjes bestaan voor onder de douche? Tijd om te ontspannen heb je bijna niet meer, want overal word je aan je lijstjes herinnerd. Jammer, want juist die ontspanning is nodig om goede ideeën te laten oppoppen.

"Gooi die notitieboekjes toch weg. Als iets namelijk écht een goed idee is, dan blijft hij echt wel hangen"

Forceren is dus niet de oplossing. In geen enkel geval in ons vak als je het mij vraagt. Een aanpak die zich niets aantrek van de ander, waar het eigenbelang domineert en waar heel stellig gecommuniceerd wordt, past niet bij mij. Niet bij Edwin ook. En kom je dus ook niet tegen als je met ons samenwerkt.

Ach, eigenlijk kan ik heel kort zijn: Vertrouw op jezelf. Als iets namelijk écht een goed idee is, dan blijft hij echt wel hangen. Ook al zit daar een nacht tussen. Zo’n nachtje doet overigens wonderen: nutteloze informatie of ideeën verdwijnen en enkel zinvolle gedachten blijven over. Allemaal vanzelf, want zo werkt het menselijk lichaam nu eenmaal. Ideaal toch? Heb je gelijk een schifting gemaakt! Wat denk je? Probeer je het eens? Slaap er anders eerst een nachtje over en laat het me dan weten. 😉

Meer weten over ideeën? Check o.a. 16 maart, 8 april en 10 mei in ons boek!

Delen? Graag!