Me Time

Schrijver. Mir. Jij? Ja. Ik!

05_icoon_Blog Schrijver. Mir. Jij? Ja. Ik!

Me Time

Ik doe het te weinig. Ik geef het toe. En telkens als ik het dan doe, denk ik ‘dit moet ik echt vaker doen’. Lezen. En dan het liefst onderuitgezakt op de bank. Met een warm dekentje, grote mok verse thee en de suikervrije hazelnootrotsjes binnen handbereik. Om dat ene boek open te slaan en er zo in op te gaan dat ik het pas wegleg als het uit is. Maar in de waan van de dag, lopen de dingen vaak anders.

En dat vind ik jammer. Want ik geloof echt in de kracht van een boek. Als lezer in eerste instantie. Nieuwe kennis komt altijd wel van pas en mezelf dwingen te focussen en concentreren is met alle impulsen anno 2018 ook wel handig. Een scherper brein? Empatischer? Ja graag! En tegen een beter geheugen, betere analytische vaardigheden en meer rust, zeg ik ook geen nee 😉 Jij?

Als schrijver snap ik het ook steeds beter. Schrijver. Mir. Jij? Ja. Ik! We brengen namelijk een boek uit als je dat nog niet meegekregen had 😉 Dat hele proces zorgt voor nog meer focus en helderheid over Essentiedenkers: wat willen we laten zien en achterlaten? Onze kennis natuurlijk, maar ook de manier waarop we dingen aanpakken. Eigenlijk zou iedereen dat proces eens moeten doorlopen. Of het nu leidt tot een fysiek boek of niet.

“Tegen een beter geheugen, betere analytische vaardigheden en meer rust, zeg ik geen nee. Jij?”

Goed. In ons geval leiden die dingen samen tot Pellen tot de kern. Een boek waarin je gedwongen wordt minstens elke dag even na te gaan wat ook al weer de essentie is van je organisatie, motivatie en communicatie: de essentie. Doordat je moet kijken, doen, leren, ontspannen en bewegen. Het resultaat? Je haalt elke dag een beetje meer uit je organisatie en jezelf!

Ben je benieuwd? Wij ook…want momenteel zitten we nog midden in het proces 😉 Maar als je nu vast je avondje met dekentje en thee inplant voor maart 2018, zit je altijd goed! Handig om te weten: ons boek mag je juist niet in 1 avondje uit hebben. Omdat we weten hoe de waan van de dag soms kan zijn en je vaak ook nog andere leuke dingen wilt doen op een avond!


Lees meer maandelijkse blogs van Mirjam

 

Deel dit bericht