PowerVrouw

Ga toch weg met je powervrouw!

05_icoon_Blog Ga toch weg met je powervrouw!

PowerVrouwMorgen ben ik jarig. Morgen op het moment van publiceren dan 😉 Mijn grootste angst? Dat ik felicitaties krijg waarin het woord ‘powervrouw’ (puke) staat. En dat zit hem niet alleen in het woord zelf. Op de 1 of andere manier vind ik powervrouwen of beter gezegd degenen die het woord vaak gebruiken, een beetje nep. Ze roepen het ook zo vaak. En je moet niet roepen, je moet gewoon doen.

Maar goed. Even terug naar het woord zelf. En dan met name de reactie die het bij mij oproept. Bijzonder dat woorden zo krachtig kunnen zijn. Zodra je iets hoort, leg je die woorden eigenlijk automatisch op een soort weegschaal. En jij bepaalt welke kant die weegschaal uitslaat. En als de afzender slim is, heeft hij dus over zijn woorden nagedacht, zodat die weegschaal positief uitslaat.

Wij doen dat in ieder geval wel altijd. En helpen anderen daarbij. Want makkelijk is het niet voor iedereen. En je moet durven! Kijk naar de titel van deze column: niet iedereen zal het hiermee eens zijn. Maar dat hoeft ook niet. We willen een bepaald beeld uitstralen aan de lezers van de column. En hoe duidelijker ons standpunt, hoe helderder jouw beeld over ons wordt en hoe gemakkelijker je kunt kiezen wel of niet met ons samen te willen werken.

“Mijn grootste angst? Dat ik felicitaties krijg waarin het woord ‘powervrouw’ staat…

Welk beeld wil jij uitstralen? En heb je weleens getest of dit ook zo overkomt? Bij je leidinggevende, collega’s, klanten, leveranciers, stakeholders? Noem maar op. Heb je wel eens gekeken of gevraagd hoe de ander jouw of jullie woorden opvat? Kijk eens naar dit bekende filmpje en zie het verschil in reactie.

Je denkt dus maar beter goed na over wat je wilt zeggen en welke woorden je daarvoor gebruikt. Ook als je mij feliciteert morgen en daarvoor ‘powervrouw’ gebruikt 😉 Ik ben er geen en wil er geen zijn. Al denk ik dat er een aantal me toch zo gaat noemen. En ja, daar komen ze mee weg. Want de relatie die we met elkaar hebben, kan dat hebben. Moet dat hebben. 😉


Lees meer maandelijkse blogs van Mirjam

 

Deel dit bericht