Liefde voor muziek

Omdat de Beste Zangers toch anders klinkt…

We zouden enkel een kop thee drinken en misschien 1 aperitief. Maar al gauw bleek dat we dan veel te weinig tijd hadden. En dus werd de barbecue tevoorschijn gehaald. De mannen achter de kolen en nadat wij snel snel een salade in elkaar hadden geflanst, voldoende stokbrood hadden gesneden en de wijn bijschonken, verzorgden we de muzikale omlijsting. Zij speelde gitaar. Ik zong.

“Dat Nederland anders is dan België is duidelijk natuurlijk. Niet? Oh, a.j.b. nodig ons dan eens uit voor een kop koffie zodat je je communicatie-euro’s niet in de vuilbak gooit”.

Internet was onze grootste vriend! We bleken niet de enige te zijn die zoeken op ‘gemakkelijke kampvuurliedjes’. Er bestaan zelfs sites met alleen maar 3-akkoorden liedjes. We hadden de grootste lol en gaven onze eigen draai aan de nummers. Precies wat de muziekartiesten doen in Liefde voor muziek. Of, zoals hetzelfde programma in Nederland heet, De Beste Zangers.

Een mooi voorbeeld van hetzelfde ding, totaal anders positioneren. De makers hebben duidelijk rekening gehouden met de cultuurverschillen tussen beide landen. Want hoewel we nagenoeg dezelfde taal spreken, spreek je de mensen toch maar beter anders aan als je iets bij hen wilt bereiken. Dat je daarvoor geen afstand hoeft te doen van je concept, bewijst het muziekprogramma ook maar eens.

Houden jullie rekening met de overeenkomsten en verschillen tussen 2 culturen? Dat Nederland anders is dan België is duidelijk natuurlijk. Niet? Oh, a.j.b. nodig ons dan eens uit voor een kop koffie zodat je je communicatie-euro’s niet in de vuilbak gooit. Wel? Heel goed! En dan weet je vast ook dat de verschillen binnen 1 land behoorlijk groot kunnen zijn.

Wij hebben het geluk na zoveel jaar van een cultuurverdubbeling te kunnen spreken. De gitariste heeft dat geluk ook. Misschien dat we elkaar daarom ook zo goed begrijpen en beide zo genieten van spontane acties als deze. Uit liefde voor muziek. Want de Beste Zangers…nee…die titel is niet voor ons weggelegd. Ook al vonden we zelf na een paar glazen wijn dat we toch dichtbij kwamen… 🤣

 

 

 

 

 


Suggesties