Later, als ik groot ben…

Later als ik groot ben...

Toen ik klein was, wilde ik stewardess op de grond worden. Dat ‘op de grond’ moest erbij, want ik wilde ’s avonds graag weer in mijn eigen bed kunnen slapen. Wat dat betreft, ben ik niet veel veranderd: want ik slaap nog altijd het liefst thuis. Stewardess op de grond ben ik niet geworden. Wat dat wel? Iets dat zich eigenlijk niet in een functie laat omschrijven, zoals je dat gewend bent.

En dan hebben we hem eigenlijk gelijk te pakken. Want ik ik, oh sorry...Edwin ook natuurlijk (!), laten je zien dat hoe je gewend bent naar communicatie te kijken, niet altijd de beste manier is om resultaat te bereiken. Het kan ook anders. Het moet ook vaak anders. Zeker nu we niet meer leven in een tijdperk van veranderingen, maar in een verandering van tijdperk (dank Jan Rotmans!).

Heel eerlijk: ik weet niet hoe de toekomst er precies uitziet. Niet van ons vak en niet van ons privéleven. Ik hoef die toekomst ook niet helemaal uitgestippeld te hebben. Maar een beetje een richting is wel fijn. Want de sleutel tot succes is de juiste keuzes maken en bijbehorende prioriteiten stellen. Klinkt makkelijk. Maar de juiste keuze maken, kun je alleen als je het grotere plaatje overziet.

"Ik voorspel dat de adviseurs die niet verder kijken dan communicatiemiddelen, het niet gaan overleven."

En zelf zie je dat grotere plaatje vaak niet. Dat is geen onwil. Dat is logisch. Je staat zelf namelijk te dichtbij. En dus zijn wij daar om je te helpen. Anders te kijken. En verder dan het ‘dingetje’. Want als we het dan toch over toekomst hebben: ik voorspel dat de adviseurs die niet verder kijken dan communicatiemiddelen, het niet gaan overleven.

Overleef jij het? Wij zeker wel. Waarom? Omdat we doen wat we goed kunnen, dat heel erg leuk vinden en daarin (dus) blijven ontwikkelen. Zakelijk en privé. Welke functietitel daarbij hoort? Ach, dat maakt me niet zoveel uit. Zo lang we onze toegevoegde waarde maar aan kunnen blijven tonen, zit het met onze toekomst wel goed. En...zo lang ik maar kan slapen waar ik het liefste slaap. 😉

Meer weten over communicatiemiddelen? Check o.a. 4 januari, 17 juli en 4 augustus in ons boek!

Delen? Graag!