lachend kakske

Lachend kakske

05_icoon_Blog Lachend kakske

lachend kakskeEdwin was afgelopen maanden vaak voor Colruyt op pad en niet altijd op tijd thuis om de jongens nog te zien voordat ze gingen slapen. Dus werd er ‘slaap wel’ gezegd via de telefoon. Of via een WhatsApp-bericht. En 10 van de 10 keer stuurt onze oudste dan een lachend kakske. Hij vindt het geweldig. Net zoals de emoji-spaaractie van Jan Linders op dit moment. Of de reclame die Mobile Vikings op dit moment uitzendt. We wachten nog altijd totdat zij ook de variant van het lachend kakske gaan uitzenden.

Emoticons. Emojis. Je kunt er niet meer omheen. Niet alleen de ‘millenial’, maar ook ‘de gewone administratieve medewerker’ gebruikt ze. Slim, denk ik. Want je kunt je tekst makkelijker versterken en de juiste context meegeven. Je boodschap wordt daardoor duidelijker en zorgt voor meer sympathie. Wat het verschil trouwens is tussen die 2? Een emoticon is :-), een emoji is 😀. Welke gebruik jij?

Welke je ook gebruikt: zet ze alsjeblieft niet zomaar in. Kijk eerst of het bij je uitstraling past en of je je doelgroep er mee aanspreekt. Bedenk je ook dat zij de emoji weleens anders kunnen interpreteren dan hoe jij ze bedoeld hebt. Een check op de lijst met de officiële betekenis van alle emoijs kan daarom handig zijn.

“De hiërogliefen anno 2017 vervangen absoluut niet het face-to-face contact”

Als je het mij vraagt, kunnen de hiërogliefen anno 2017 absoluut niet het face-to-face contact vervangen. Zeker niet in het geval van lastige boodschappen. Denk dus alsjeblieft na voordat je je berichten klakkeloos volzet met emojis. Less is more! Dus maak een zorgvuldige keuze. Zoals je dat eigenlijk voor al je communicatie moet doen. Moet je dat bericht überhaupt wel mailen bijvoorbeeld?

Jammer voor onze oudste is Edwin vanaf eind deze maand voorlopig weer op tijd thuis om hem in bed te steken. Dus er hoeven een pak minder lachende kakskes gestuurd te worden. Gelukkig. Want echte partners werken samen en dat was afgelopen half jaar een beetje minder. Tijd om die verloren tijd in te halen en hard te gaan werken aan de voorbereidingen voor ons 10-jarig bestaan in 2018! En laat dat lachend kakske ook daar nu een rol spelen…#LachendKakske


Lees meer maandelijkse blogs van Mirjam

 

Deel dit bericht