Screenshot-ThinkPink

Geef om haar #ThinkPink

05_icoon_Blog Geef om haar

#ThinkPink

Screenshot-ThinkPink

Toen ik Edwin leerde kennen, had ik kort haar. Toen we trouwden had ik het kort en wit. Ontkleuren als je zwanger bent gaat niet, dus mijn kapsel rond de geboortes van de kinderen was…tsja…niet het meest mooie, laten we het daarop houden. 🤣 Daarna besloot ik mijn haar weer lang te laten groeien.

“Hoe snel iemand het proces doorloopt, hangt af van de impact van de verandering op zijn of haar leven.”

En nu? Nu is het na 4 jaar weer terug kort. Ik heb ‘gewoon’ mijn haar af laten knippen. 🙈Dat ‘gewoon’ hier nog tussen haakjes staat is niet voor niets. Want net zoals elke verandering – en ik vond dit er nogal 1! – , gingen ook hier een aantal stappen aan vooraf. Met de nodige emoties. Want hoe groot of hoe klein een verandering ook is: élk veranderingsproces gaat gepaard met emoties. Ja, ook de zakelijke veranderingen. En we merken bij veel opdrachten dat bedrijven juist dat vaak vergeten.

Maar wil je dat een verandering slaagt? Dan moet je rekening houden met die emoties en de fase waarin iemand op dat moment zit. En aangezien niet iedereen hetzelfde is, doorloopt niet iedereen de curve in hetzelfde tempo. Ook daar kun je maar beter rekening mee houden. Hoe snel iemand het proces doorloopt, hangt af van de impact van de verandering op zijn of haar leven.

Zorg dus dat je die impact altijd meeneemt in je communicatie. Communicatie waarbij je je misschien wel laat adviseren door externen zoals wij, maar waarvan jullie organisatie altijd de afzender, verteller en ook luisteraar is. Dat verwachten medewerkers van een goede manager of directeur. Net zoals ze verwachten dat je hen laat zien voor wie of wat je de verandering doet.

In mijn geval was het heel duidelijk: ik hoop dat vrouwen die een behandeling ondergaan hun tijdelijk haarverlies, mede door mijn actie, makkelijker kunnen dragen. Want laten we eerlijk zijn: de verandering voor hen, is natuurlijk vele malen groter. Hun leven staat op zijn kop. Ik heb maar gewoon enkel mijn haren moeten laten knippen. Daarom vanuit de grond van mijn hart voor iedereen die hier op dit moment mee te maken heeft: veel sterkte en geef om haar.

 


Lees meer maandelijkse blogs van Mirjam

 

Deel dit bericht