Ga toch weg met je bucketlist!

Ga toch weg met je bucketlist!

Een nieuw jaar. Ik wens je het allerbeste. Absoluut. Ik wens vooral dat je datgene kunt doen, wat je graag zou willen doen. Maar alsjeblieft, leg het niet vast op een bucketlist. Ja, ik werk graag met lijstjes, maar enkel om het overzicht op mijn – om in de taal van onze jongens te spreken – moetjes te houden. Als ik vrij ben, heb ik geen moetjes. Een heerlijk gevoel. Gewoon je neus achternagaan. En dat gevoel gun ik jou ook!

De grote voordelen van ‘je neus achternagaan?’ Als je druk ervoer, verdwijnt hij als sneeuw voor de zon voor creativiteit. En je boost je probleemoplossend vermogen en productiviteit. Laat je die nu juist hard nodig hebben om je lijst met ‘moetjes’ weer tot een goed einde te brengen. Zo kwam ik laatst bij mijn rondje hardlopen een oud opaatje met zijn herdershond tegen…

Na ‘goedemorgen’ gezegd te hebben tegen de man én zijn hond, liepen we alle 3 verder. Een half uurtje later kwamen we elkaar weer tegen, lachten en zeiden nogmaals gedag. Toen we weer een half uur later alle 2 bijna thuis waren, volgde een 3e ontmoeting, waarbij we eens langer hebben staan praten. Na de hond een dikke knuffel gegeven te hebben en elkaar bedankt te hebben voor het leuke gesprek, liep ik met een grote glimlach mijn laatste kilometer. Wat een leuk begin van de dag. En wat handig dat ik nu weer input voor een column had 😉

"Na de hond een dikke knuffel gegeven te hebben en elkaar bedankt te hebben voor het leuke gesprek, liep ik met een grote glimlach mijn laatste kilometer."

Misschien herken je je niet in mijn verhaal. Misschien ben ik de enige die niet de behoefte heeft om een verre reis te moeten maken. Misschien vind je me wel saai als ik zeg dat geniet van een heerlijke kop thee bij kachel als Edwin op pad is en de kinderen naar school zijn. 😉 Maar wat ik eigenlijk zeggen wil: gelukkig zijn zit volgens mij niet in een reis- of chique werkkoffer. Geluk zit in de kleine momenten die je vooral vaak niet plant. Kijk naar mijn rondje lopen.

Nou, voordat ik als Dr. Mirjam mijn eigen talkshow heb, rond ik snel af! Of ik echt helemaal geen wensen heb? Jazeker wel, maar ik leg ze niet vast (over dat vastleggen trouwens volgende maand meer). Bovendien zijn het allemaal dingen die niet te koop zijn, maar waar aandacht het grote verschil maakt en je een gevoel geeft dat je ertoe doet. In privé, maar zeker ook zakelijke situaties. Doe je met me mee? Want dat gevoel gun ik jou ook!

Meer weten over communicatiemiddelen? Check o.a. 13 juli en 22 oktober in ons boek!

Delen? Graag!