Verrassend-groentenstoofpotje

Food is the ingredient that binds us together

05_icoon_Blog Food is the ingredient that binds us together

Verrassend-groentenstoofpotjeHet is woensdag. En woensdag is Little Miss Artichoke-dag. Als ik het testteam ’s ochtends naar school breng, kijken ze al uit naar de middag. Wat staat er op het menu? Ik vertel ze over de internationale dag van de koffie (1 oktober) en dat ik eens wil kijken of ik met koffie en groenten iets kan maken…Hun gezicht spreekt boekdelen. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik ze ga verrassen. Positief uiteraard!

Goed, eerst even terug naar de koffie. Wist je dat verbinding binnen je organisatie vaak begint met een goede kop koffie? Kijk maar eens naar de gesprekken die plaatsvinden bij de automaat. Ja, ik weet dat er op dit moment veel mensen thuiswerken, maar dat is geen argument om die gesprekken dan maar niet te voeren. Of vind jij van wel? Neem dan eens een kijkje in ons digitale koffiehoekje en zie wat ook kan.

Dan naar het recept. Koffie in de zoete keuken gebruiken is een eitje. Maar hier staan groenten altijd in de hoofdrol en zijn suikers not done. Ik besluit, gezien het seizoen, een stoofpotje te maken en de koffie te gebruiken als vloeistof om de groenten in te stoven. Ik denk, ruik, voeg toe en proef, net zolang tot het gerecht de smaak heeft die ik wil. Wat dat betreft is het net de PDCA-cyclus. 😉

En dan hoor ik je denken: wat kan ik nu uit deze blog voor míjn organisatie halen? Wel, da’s gemakkelijk. Ik wil namelijk dat je eens nadenkt, of je nu groenteteler bent of niet, hoe eten voor verbinding binnen jouw team of organisatie kan zorgen. Wil je daar over sparren of ons uitdagen? De koffie staat klaar! Of je die nu met Little Miss Artichoke of Essentiedenkers wilt drinken.

Want, wat dat betreft verschillen die 2 helemaal niet. Ze versterken elkaar juist. Niet voor niets zeggen we ‘Food is the ingredient that binds us together’. Of het nu gaat binnen je organisatie of binnen je gezin. Want hoewel het testteam in 1e instantie dacht ‘Wat heb je nu weer bedacht?’, waren ze toch positief verrast en mag het recept op de site!


Lees meer maandelijkse blogs van Mirjam

 

Deel dit bericht