Dubbeldekker

Dubbeldekker

‘Collega’ Eva had vorige maand haar laatste werkdag bij ons. Dat betekent dat er bij ons op kantoor ineens overdag geen Fisher-Price kopjes thee meer worden aangeboden en er tussendoor geen K3-dansjes meer worden gedaan. Eva mag namelijk, als laatste in de rij, ook naar school. Dat betekent ook dat wij ‘zomaar’ afspraken kunnen maken en op pad kunnen gaan. En dat voelt best luxe. Vorige maand gingen we bijvoorbeeld naar Keulen. Voor relatieonderhoud, een fotoshoot voor onze nieuwe profielfoto’s en voor een nieuwe column. Bleek achteraf 😉

Gesprek geslaagd. Foto’s klaar. Dus tijd om nog even onze neus achterna te gaan en iets van de stad te zien. En daar midden op een plein stond hij. Een dubbeldekker. Uitgerust met een keuken, terras voor en op de bovenverdieping van de bus. Je kon er typisch Zweedse lekkernijen eten of drinken. Natuurlijk is de inrichting volledig in handen van de firma zelf, zodat je gelijk inspiratie op kunt doen. En praktisch als altijd, hadden ze ook aan de werkenden onder ons gedacht en waren er mobiele werkplekken beschikbaar.

Het mag duidelijk zijn. De dubbeldekker was van Ikea. Goed, je klanten opzoeken is niet nieuw. Maar de wijze waarop Ikea dat doet is wel heel straf. Dezelfde boodschap. Op een andere plek. Op een andere manier. Maar compleet in lijn met hun overige acties. Enkel zo bereik je meer. Dat zouden meer bedrijven moeten doen!

"Dezelfde boodschap. Op een andere plek. Op een andere manier.
Maar compleet in lijn met hun overige acties. Enkel zo bereik je meer."

Ga nu niet gelijk als een gek een dubbeldekker pimpen. Je bereikt met communicatie enkel resultaat als ook de inhoud voldoende is uitgediept. Dus kijk eerst goed wie je bent, wat je wilt uitstralen, wat je wilt vertellen, aan wie je dat wilt vertellen, hoe je hen het beste kunt bereiken...En zo kan ik nog wel even doorgaan. Pas daar uiteindelijk het ‘dingetje’ op aan. Dat ‘dingetje’ mag geen doel an sich zijn. Nooit.

En zo zorgde het achterna gaan van onze neus dus voor een nieuwe column. Eén die ook nog eens perfect past bij onze jaarlijkse Zomersprong. Alleen staan wij niet midden op een plein, maar komen we gewoon weer bij je langs en laten we je ervaren dat je veel meer bereikt als je anders dan de dingen kijkt. Kun je in de zomer niet, maar wil je wel graag springen? Geen nood. Onze kabouters gaan vanaf 1 september weer naar school en dan kunnen we weer ‘zomaar’ afspraken maken en op pad gaan. 😉

Delen? Graag!