Kat in vogelhuis

Doelgroep

05_icoon_Blog Daar zijn waar je doelgroep is, is niet genoeg

Kat in vogelhuis“Kijk nou! Een kat in ons vogelhuisje!”. Ik weet het nog goed. Het was een maandag. Een zomerse herfstdag. En we hadden net een paar sneak previews voor ons boek opgenomen. Dat weekend hadden we de tuin winterklaar gemaakt voor de vogeltjes. Die kat vond dat helemaal prima! En ik ook. Want door zijn actie keek ik weer eens anders tegen de zaken aan.

“Is er tijd, ruimte en budget om daar echt eens bij stil te staan? Hoe zorg je er nu voor dat inzichten en expertises echt zorgen voor een ander, beter, eindresultaat?”

En anders kijken naar de dingen is een must als je meer wilt bereiken. Niet alleen op strategisch niveau, maar ook op operationeel niveau. Neem als voorbeeld zoiets verplichts als een jaarverslag. Nog zo vaak zien we dat bedrijven niet het maximale uit hun verslag halen. Doordat het bijvoorbeeld jargon bevat, een rode draad ontbreekt, het saai is vormgegeven en onderdelen niet slim hergebruikt worden. Zonde.

Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die wél weten hoe het moet. Inspiratie te over op internet als je wilt weten wie en hoe. Neem nu alleen deze column al. 😉 De vraag is alleen: laten jullie je inspireren door anderen? Is er tijd, ruimte en budget om daar echt eens bij stil te staan? Hoe zorg je er nu voor dat inzichten en expertises echt zorgen voor een ander, beter, eindresultaat?

Getekend JaarverslagPak als voorbeeld nog even ons eigen jaarverslag. Mijn tekening inspireerde Edwin weer om op zijn expertise het nodige uit de kast te trekken. Was dat van mij dan niet goed? Jawel hoor, maar wat hij ervan gemaakt heeft, vind ik echt geweldig! Ik denk dat we maar eens wat vaker zeggen dat we onze eigen adviezen ook zelf kunnen uitvoeren…🤔.

Dus wil je nu ook een keer een ander jaarverslag, maar weet je niet goed hoe? Dan helpen we je daar graag bij. Maar voordat we tot de uitvoering overgaan, moet je wel eerst de enige echte Essentiedenkers-vragen beantwoorden. Want we willen wel zeker weten dat je daar bent, waar je doelgroep is. Maar we gaan verder, want dat alleen is niet genoeg. Vraag maar aan de kat in onze tuin. 😉

 

 


Lees meer maandelijkse blogs van Mirjam

 

Deel dit bericht